maanantai 29. heinäkuuta 2013

Toko-koe 28.7.2013, Joensuu

Eilen käytiin Hukka-pojan kanssa toisissa tokoissa kokeilemassa. Koe pidettiin käänteisessä järjestyksessä eli aloitettiin erikoisvoittajaluokasta ja alokasluokka oli sitten viimeisenä iltapäivällä. Meidän piti kuitenkin olla paikalla jo ennen puoltapäivää, koska kuljimme samalla kyydillä Tiian ja Terin kanssa, jotka olivat menossa avoimeen luokkaan. Hukalla tuli pitkä odotusaika ennen meidän suorituksen aloitusta. Onneksi olimme jo neljänsiä luokassamme, joten se sentään vähensi odotusaikaa hiukan. Kuumuuskin oli riesanamme vaikka sainkin häkin varjoon aseteltua. Voin hiukan mainita kokeesta sen verran, että lämpö ja pitkä odotus ei ehkä ollut paras mahdollinen yhdistelmä Hukkasen mielentilalle... se näkyi kokeessa.

Mutta sitten itse kokeeseen ja sen osa-alueisiin:

Luoksepäästävyys oli taas läpihuutojuttu ja siitä tuskin tarvitsee sen enempää sanoa kuin 10.

Paikalla makaaminen on edelleen varma liike ja tällä kertaa Hukka päätti olla ihan hiljaakin eikä haistellut maatakaan. :-) Olin tällä kertaa viisas ja annoin pojan haistella paikkansa ennen liikesuorituksen aloittamista, joten sen ei tarvinnut sitten kesken paikkamakuun sitä tutkia. Vähän pää kääntyili ja poitsu katseli ohikulkevia koirakoita, mutta pysyi rauhallisesti maate koko ajan. Tästäpä saimmekin ansaitusti arvosanaksi 10.

Seuraaminen kytkettynä oli hiukan löysää ja oikealle kääntyessä hihna kiristyi, kun Hukka teki pienen ylimääräisen koukkauksen. Meni käännöksen vähän loivasti. Mutta pysähtymiset ja täyskäännös meni kyllä todella hyvin minusta. Tällä kertaa Hukka sentään istui perusasentoon heti eikä härveltänyt ensin muuta. Pisteitä meille jäi pikku virheiden jälkeen 7.

Seuraaminen taluttimetta onkin sitten hiukan parempi liike meillä, kun Hukka skarppaa paremmin ilman hihnaa. Tässäkin kuitenkin oikealle käännös löysä, joten pisteitä lähti. Kuitenkin arvosana 8.

Liikkeestä maahanmeno oli minusta vallan mainio. Hyvin Hukka tippui maahan vaikka katselikin ennen käskyä ihan jonnekin muualle. Hyvin on kuitenkin käsky jäänyt muistiin ja poitsu meni maihin. Lähdössä Hukka kuitenkin jäi jälkeen ja jouduin antamaan lisäkäskyn sivulle. Pisteitä saatiin 8.

Luoksetulo on myöskin yksi varmista liikkeistä ja tälläkin kertaa kaikki meni hyvin perusasentoa lukuunottamatta. Jostain kumman syystä Hukka jäi seisomaan viereeni eikä istunut sivulle. Tämä taas aiheutti vähän kummastusta, kun ei se juuri koskaan noin ole tehnyt. Perusasennon puute vei pisteitä ja saatiin tästä 8,5.

Sitten alkoikin jokin ihme säveltäminen ja Hukka oli ihan sekaisin... ainakin siltä tuo vaikutti.

Liikkeestä seisominen lähti tosi hyvin ja hienosti Hukka pysähtyi käskyn saatuaan. Pari askelta otti vain. Kuitenkin kun käännyin niin jäin vain hölmönä katsomaan, kun poika hiippailee miun perään ja liikkui siis metrejä. Olin todellakin ihmeissäni, mistä se tuon keksi. Ei ole noin paljoa hiippaillut kuin viimeksi silloin kun ruvettiin kyseistä liikettä opettelemaan. Mystistä. Liike meni siis nollille tuosta hyvästä.

Sitten sävelleettiin taas lisää esteellä. Eka käskyllä Hukka taas nosti hiukan takapuolta ja istui takaisin viereeni. Melkein ratkesin nauruun, koska viime kokeessa kävi ihan samoin. En kuitenkaan huolestunut, koska viimeksikin koira suoritti toisella käskyllä esteen. Annoin siis toisen käskyn ja koira kyllä lähti, mutta juuri ennen estettä kääntyi vasempaan kehän laidalla esteen vieressä olevaa kirjurien pöytää kohti nenä maata viistäen. Örähdin koiralle ja sain sen kutsuttua takaisin. Tiesin, että liike oli meidän osalta siinä, mutta halusin ottaa sen esteen kuitenkin vielä. Koira siis sivulle ja yli-käsky. Nyt Hukka oli sitä mieltä, että tokihan mie tän osaan ja meni esteen yli, vaikkakin hitaasti, mutta meni kuitenkin. Sain annettua seis-käskyn ja pääsin koiran viereen perusasentoon. Saatiin onnistunut suoritus pohjalle. :-) Liikkeestä siis nolla. Tästä vielä sen verran, että moni muukin koira hairahtui pöydän luo haistelemaan kesken esteen suorittamisen. Joku siellä siis oli, mikä kovasti häiritsi koiria.

Kokonaisvaikutelmakin oli vain 7. Eikä Hukka tosiaan ollutkaan ihan täysillä mukana hommassa. Lisäksi olin kuulemma vetäissyt Hukka pannasta. En kyllä tiedä missä vaiheessa, mutta ehkä jossain kohtaa näytti siltä kun pidin Hukkaa välillä pannasta kun en jaksanut hihnaa aina laittaa sille liikkeiden välillä.

Kokonaispistemäärä jäi tällä kertaa kolmostuloksen tasolle eli 134,5.

Nyt ollaan taas yhtä koekokemusta rikkaampia ja ehkä ensi kerralla sitten parannetaan. Katsotaan mitä poitsu sitten taas keksiikään. ;-)

Hyvää päivän jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti