keskiviikko 14. elokuuta 2013

Taas tokoiltiin!

13.8. käytiin taas Hukkasen kanssa tokokokeessa Iisalmessa. Tällä kertaa olikin iltakoe ja alokasluokka alkoi vaille seitsemän. Suorittamisessa ei kyllä nähnyt eroa ilta- ja aamukokeen välillä, joten sillä tuskin on niin merkitystä. Tulipahan sekin nyt todettua. :-) Välillä oli hyvääkin tekemistä havaittavissa, vaikka pieniä virheitä siellä edelleen on. Nyt onneksi on seuraaviin kokeisiin vähän pidempi aika niin jospa saisi viilattua noita tyhmiä pikku virheitä pois. Vaikka niinhän siinä yleensä käy, että kun saa jonkun asian korjattua, kymmenen muuta asiaa menee pieleen. ;-)
Mutta sen pidemmittä puheitta, itse kokeen osa-alueisiin.

Tuomarina toimi Erkki Shemeikka.

Aloittakaamme siis luoksepäästävyydestä, johon ei  miestuomarikaan näkynyt vaikuttavan eli tuloksena täysi 10.

Paikallamakuu oli myöskin varma, vaikka jouduinkin pienen lisäkäskyn maahanmenoon antamaan. Tuomari ei kuitenkaan tuosta rokottanut ja 10:hän siitä tuli. :-) Lisäksi olen erittäin iloinen siitä ettei Hukka reagoinut mitenkään vieressä olevaan dobberinarttuun, joka vinkui aika kovastikin välillä. Vähän pelonsekaisin tuntein vilkuilin välillä Hukkaa, kun se katseli dobberiin päin. Onneksi Hukan hermot oli teräksisessä kunnossa ja se keskittyi vain pötköttelemään ja läähättämään. :-)

Seuraaminen kytkettynä oli kuulemma ihan pätevän näköistä menoa, mutta käännöksissä tahtoi koira etääntyä liikaa. Löysyyttä siis edelleen ja lisäksi eka stopissa Hukka ei meinannut istua perusasentoon. Pisteitä tuli kuitenkin 8.

Taluttimetta mentiin sitten hiukan paremmin, mutta käännökset silti löysät. Tietääpähän mitä nyt sitten treenataan ahkerasti. :-) Mutta siis saatiin tästä pisteitä 8,5.

Liikkeestä maahanmeno olikin oikeastaan ainoa pettymys tällä kertaa, kun se on mennyt viime aikona niin hyvin. Jouduin antamaan toisen käskyn, kun Hukka ei ekalla mennytkään maahan vaan jäi seisomaan. Tuomari sanoi, että olisin voinut antaa toisen käskyn aiemminkin, kun kuitenkin taisin tajuta ettei koira maahan mennytkään. Ja kyllä mie sen tajusinkin, mutta en sitten tajunnut heti sitä käskyä antaa. Parin metrin jälkeen sitten vilkaisin ja annoin uuden käskyn, jolloin Hukka onneksi meni maahan. Tuosta sähellyksestä tulikin tällä kertaa vain 7 pistettä.

Luoksetulokin on jostain kumman syystä ollut viime aikoina jotenkin ihmeellinen Hukan toimesta, kun ei se viimeksikään edes istunut sivulle ja tällä kertaa tehtiin sama. Koira jäi seisomaan sivulleni ja annoin sitten uuden käskyn sivulle, jolloin Hukka kiersi minut kerran ja nasahti sitten sivulle istumaan. Luokse tuleminen oli kuitenkin niin reipas ettei pisteitä onneksi paljoa lähtenyt ja lopputulos oli 8,5.

Liikkestä seisominen oli onneksi hiukan parempi, vaikka Hukka ei tarpeeksi napakasti pysähtynytkään. Askelia se otti ja tästä tuomari mainitsikin ja antoi pisteitä 8.

Estehypyllä olin taas ratketa nauruun, kun Hukka teki vanhanaikaiset... ekalla käskyllä nousi seisomaan, katsoin minua ja istui takaisin sivulle. Toisella käskyllä onneksi sitten meni yli, mutta kävi esteen sivulla kääntymässä ja sitten vasta jäi seisomaan. Sivulle meno sujui hyvin eikä Hukka onneksi ennakoinut istumistakaan. Lisäkäsky ja esteen sivulla käynti laski pisteet seiskaan.

Kokonaisvaikutelma oli tällä suorittamisella 8 pisteen arvoinen.

Kokonaispistemääräksi tuli kuin tulikin 167,5, joka on siis ykköstuloksen arvoinen ja näin ollen saimme ensimmäisen ALO1-tuloksen!
Tästä olen enemmän kuin onnellinen eikä tämä onnistuminen olisi voinut parempaan saumaan sattua. Sen verran alkoi noi parit ekat ei niin hyvin menneet kokeet vaikuttaa tuohon koevarmuuteen. Nyt kuitenkin tiedän ettei se ykköstulos mahdoton ole, joten tästä on hyvä jatkaa sitä TK1:sen metsästämistä. :-)

Nyt sitten pidetään kunnon treenikuuri ennen seuraavaa koitosta ja koitetaan saada noita pieniä virheitä karsittua. Tekemiseen varmuutta ja jotenkin tuo estehomma on saatava toimimaan myös kokeessa. Treeneissä se kyllä toimii aika moitteettomasti... tuota "meinaan hypätä mutt en hyppääkään"-toimintoa  Hukka ei koskaan treeneissä tee.

Videomateriaalikin minulla on, mutta pitäisi hiukan muokata sitä ensin. Edellisen kokeenkin video on vielä työnalla. Laittelen ne sitten molemmat tänne kunhan saan hommat kasaan.

Nyt on ruvettava kotihommille ettei ihan laiskottelun puolella mene. Vettäkin on tullut taas koko aamunpäivän ja näyttää ettei tuo ihan heti lopukaan taas. Hyvä päivä siis puuhailla sisällä. Illalla toivottavasti hiukan parempi keli jo niin pääsee agiliitämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti