Hukka

Hukkanen lokakuun lopussa 2010

Poitsu syntyi 13.9.2010 Pakkasharjun kennelissä, josta sai viralliseksi nimekseen Pakkasharjun Finnair. Uuteen kotiin minä hain Hukan viikon "varotusajalla", vaikka olinhan minä valkoisesta jo pitkän aikaa haaveillut.

13.11.2010 Hukka sitten tuli meille. Muistan ikuisesti sen illan... Ajomatkaa meillä oli kotiin n. 400 km, mutta se meni kyllä hienosti. Hukka puuhaili lootassaan, söi välillä luutaan ja toki pitihän sieltä välillä yrittää tulla poiskin. Mutta kun pois ei päässyt niin Hukka katsoi parhaaksi ottaa pienet torkut. Suurimman osan matkasta poitsu sitten nukkuikin.
Kun vihdoin pääsimme kotiin, Hukka oli alkuun ihmeissään. Rockyn nähdessään Hukka kuitenkin yritti välittömästi hypätä alas laatikostaan ja sitä piti ihan pidätellä. Se tuskin malttoi odottaa, että laskin laatikon lattialle ja poitsu sai vihdoin ja viimein kavuta lootastaan. Hukka ei kyllä yhtään aristellut uutta paikkaan vaan lähti ihan tohkeissaan tutkimaan mökkiä, Rocky hölmön näköisenä kannoillaan. ;-) Hukka oli todella reipas pikku hauvavauva.

Possulle kyytiä
Pikkuveli ja sen isoveli

Nyt tuo hauvavauva on kasvanut jo aikuisen uroon mittoihin.

Hukka on luonteeltaan hyvin pehmeä ja alistuva koira, mikä osittain johtuneen sen "hurjasta isoveljestä", jonka alaisuudessa poika on kasvanut. En ole kuitenkaan yhtään pahoillani noista piirteistä, koska onhan Hukan kanssa ollut paljon helpompi elää. Hukka rakastaa kaikkia, niin koiria kuin ihmisiäkin ja tulee toimeen koiran kuin koiran kanssa. Toivon todella, että rakkaus kaikkia kohtaan myös säilyy eikä Hukasta tule kaikille rähisevää ja pullistelevaa machomiestä (jota kyllä epäilen). Vieraita ihmisiä Hukka kyllä tervehtii, mutta kun uusi tuttavuus on tutkittu niin se siitä. Voisi sanoa, että Hukka on vieraita kohtaan ehkä hiukan välinpitämätön.... paitsi jos vieras heittää palloa, fribeetä tai muuta kivaa, mitä voi noutaa. Hukka on siis pallo- ym. leluhullu ja se kyllä hakee niitä vaikka hamaan loppuun asti. Joskus tämä piirre on hiukan rasittavakin, koska Hukka ei sitten malta lopettaa vaan kantaa lelua jalkoihin, vaikka sitä ei edes heitettäisiin sille. Ainut vaihtoehto on ottaa kaikki heitettävät lelut pois.
Hukka on myös hiukan kärsimätön eikä se aina oikein malta keskittyä esim. tottikseen. Ja muutenkin sillä meinaa mennä vähän yli, jos se ei heti tajua mitä siltä halutaan.

Komea miehen alku

Hukan kanssa harrastetaan siis ihan perustottista ja ollaan käyty koirakoulussakin oppimassa. Lisäksi aktiviteetteihin kuuluu agility, joka aloitettiin kesällä 2011 ihan vain alkeilla. Tarkoitus oli yrittää saada laji jossain vaiheessa siihen pisteeseen, että voisi jopa kisaamista ajatella. Luustokuvien jälkeen olen kuitenkin miettinyt asiaa ja voi olla ettei agiura olekaan meidän juttu. Voidaan silloin tällöin käydä kentällä pitämässä hauskaa, kun Hukkakin siitä nauttii.
Kovasti kiinnostaisi myös jäljestys ja haku. Nämä lajit olisi tarkoitus lisätä harrasteluetteloon edellyttäen tietysti, että Hukka niistä innostuu. Enkä kyllä yhtään epäile etteikö innostuisi. Kyllä se ainakin jokaisella lenkillä lähtee jotain jälkeä vetämään kirsu maata viistäen. :-)
Tokonkin suhteen on suunnitelmia ja kisakausi avattiin kesällä 2013 alokasluokassa.

20.4.2013 Hukka sai nimensä eteen kirjainyhdistelmän BH.
24.11.2013 tuli saavutettua toinen tavoite ja saatiin tokosta koulutustunnus TK1.

- > BH TK1 Pakkasharjun Finnair

Iso mies se jo on :-)
Hukan lempipuuhiin kuuluu Rocky kanssa painiminen sekä uiminen. Hukka nauttii Rocky kiusaamisesta ja siitä, että se saa ukon mukaan leikkiinsä. Hyvin tyypillinen osa näitä leikkejä on myös hepulit. Se on nimittäin ihan sata varma, että jossain vaiheessa leikkiä Hukka saa hepulin. Hepulin aikaan poitsu vetää pitkin pihaa ihan päättömänä, käy välillä härkkimässä Rockya ja vetää taas kierroksen pihan ympäri. Se on jotain niin hulvatonta menoa, ettei sitä voi sanoin kuvailla. Mutta jos joku tietää hepulin merkityksen niin tietää tasantarkkaan miltä se näyttää. :-)
Uiminen on myös jotain mistä Hukka nauttii. Sitä voisi harrastaa vaikka koko päivän melkein... jos vaan saa ottaa päiväunet välillä. ;-)
Myös mökkeily kuuluu poijjan päiväjärjestykseen ja siellä onkin hauskaa, kun saa juosta vapaana pitkin pihaa ja metsiä.
Hukka tykkää myös kaikista koirakamuistaan tosi paljon. Hukalla on rajaton rakkaus kamujaan kohtaan.

Hukan lempinimet:
Hukkanen, Haisuli, Hukka-poika, poitsu, härveltäjä, Hukka-hemuli tai Hukka-hepuli, Herra H, Huge ;-)

Hukan terveystuloksia:
          Lonkat: C / C
          Kyynärät: 0 / 1
          Polvet: 0 / 0
          Selästä löytyi lievä spondyloosin alku.
          Silmissä todettu Distichiasis.

Kisa- ja testituloksia: 
(Linkkien kautta pääset lukemaan tarkempia tietoja tuloksista.)

        - 3.11.2012: Luonnetesti suoritettu hyväksytysti.

        - 20.4.2013: BH-koe suoritettu hyväksytysti.

     TOKO

      Alokasluokka
        - 16.6.2013: 1. Alo-koe, pisteet 154,5 -> ALO2

        - 28.7.2013: 2. Alo-koe, pisteet 134,5 -> ALO3

        - 13.8.2013: 3. Alo-koe, pisteet 167,5 -> ALO1. Ensimmäinen ykköstulos!

        - 7.9.3013: 4. Alo-koe, pisteet 127,5 -> ALO3.

        - 15.9.2013: 5. Alo-koe, pisteet 167,5 -> ALO1. Toinen ykkönen

        - 2.11.2013 6. Alo-koe, pisteet 125 -> ALO3

        - 24.11.2013 7. Alo-koe, pisteet 171,5 -> ALO1. Kolmas ykkönen ja
           koulutustunnus TK1! Siirtyminen avoimeenluokkaan.

      Avoinluokka
        - 8.7.2014: 1. Avo-koe, pisteet 141 -> AVO2.

        - 26.8.2014: 2. Avo-koe, pisteet 184 -> AVO1. Ensimmäinen ykköstulos!


Lisää tietoja Hukkasesta löytyy KoiraNetistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti