perjantai 2. marraskuuta 2012

Perjantai-treenit

Meillä oli Hukan kans taas pienet treenin poikaset.
Lähdettiin liikkeelle ihan suoralla seuraamispätkällä samalla hiukan herätellen koiraa hommiin. Olihan tuo poika tosiaan hiukan nukuksissa, kun nenä viisti vaan maata ja jätkä ahmi lunta sen minkä ehti. Lie jano ollu.... :-D
Jonkun aikaa otettiin suoran pätkiä ja välillä aina vapautin Hukan ettei mene pakkopullan puolelle meidän touhu. Sitten Hukka sai välillä huilata autossa, kun annettiin muillekin vuoro.

Toisella kerralla otettiin lisää seuraamista ja muutama käännös. Käännöksistä oli tarkoitus tehdä mahdollisimman tiiviitä, kun Hukka tahtoo vähän löysäillä ja etenkin oikealle käännöksissä kiertää aika kaukaa. Otettiin ensin vasemmalle käännöksiä, kun ne menee pojalla paremmin. Hyvin ne menikin. Sitten otettiin muutama oikealle käännös ja imutin koiran namilla mukaan. Niin ja tein tosi selkeät käännökset (90astetta). Eka käännös oli hiukan löysä, mutta seuraavat meni jo tosi hienosti eikä löysyyttä juurikaan ollut. Hyvin meni. Sitten otin vielä pari liikkeestä maahanmenoa, jotka meni paremmin kuin hyvin. Hukka nasahti taas nopsasti maahan ja ekalla käskyllä. Olin ylpeä. :-)
Välillä taas huilattiin ja Hukka meni taas autoon odottamaan.

Kolmannella kerralla tehtiin käännöksiä ensin neljä oikeaan ja sitten neljä vasempaan. Ja tämä toistettiin pari kertaa. Jätin muutamat käännökset jo palkkaamatta ja hienosti Hukka pysyi silti tiiviisti mukana. Oikealle käännöksissä tapahtui kerralla huomattava muutos. Nyt ei enää löysäillä, sitä mie enää suvaitse kun tiedän Hukan pystyvän parempaankin. ;-)

Lopuksi otettiin vielä pieni ryhmäharjoitus eli toisin sanoen tällä kertaa paikallaolo. Hukka jäi hyvin makuulle, mutta nousi kuitenkin kohta ylös. No ei kun uudestaan ja tällä kertaa poika malttoi olla. Tehtiin paikallaoloharjotus pari kertaa. Molemmat onnistui alun hapuilua lukuun ottamatta hienosti.

Treenistä jäi taas hyvä mieli ja odotan jo innolla seuraavaa. Kyllä se Hukkakin malttaa tehdä, kunhan sen saa ensin herätettyä. Alussa on aina hankala saada motivoitua, mutta kunhan päästään tekemään niin kyllä se into sieltä aina löytyy loppujen lopuksi. :-)
Se huomattiin myös, että aina kun palkkaan niin kontakti häviää hetkeksi ja Hukka alkaa katsella muualle/nuuskia maata. Sitten se pitää aina uudestaan ja uudestaan "ottaa mukaan" tekemään. Loppua kohden hiukan vähensin palkkaa ja kontaktikin pysyi vähän paremmin mukana. Hukalla näyttäisi toimivan aika hyvin tuo, että pätkien välissä se aina vapautetaan hetkeksi ja sitten otetaan taas pätkä. Ja pidemmät tauot sitten vietetään autossa eikä touhuta vuoroa odotellessa.

Treenien jälkeen otettiin vielä pieni etsintäleikki. Ihminen meni piiloo metsään ja Hukka lähti perään etsimään. Hukka lähti kuin ohjus, kun annoin etsi-käskyn. Piilotyyppi löytyi nopeasti ja riemu oli suuri. Ongelmana meinaa olla se, että Hukka meinaa lähteä löydön jälkeen takaisin miun luo. Jos hakua meinataan joskus kokeilla niin olisi ihan hyvä, jos koira pysyisi löytämänsä ihmisen luona. Mutta ehkä sekin varmuus tulee vain kunhan treenaisi enemmän. Tai sitten Hukasta tulee rullakoira. ;-)

Semmosta meille tänään ja huomenna jännä päivä vasta onkin, mutta siitä lisää sitten huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti