maanantai 29. lokakuuta 2012

Lumi tuli ja treenikin sujui

Saatiin tänne Juankoskellekin ensilumi tänään. Piristi kummasti aamua, kun oli taas niin valkeaa ja valoisaa. Koiratkin jo kovasti innostuivat. Oottakaahan vain kun saadaan lisää valkeaa unelmaa maahan niin siitähän se riemu vasta syntyykin. Toivottavasti lunta tulisi taas tarpeeksi, jotta Rocky pääsisi piehtaroimaan hankeen. Talvi saa tulla. :-)

Etenkin kun suoritettiin pieni aamuvoimistelukin, kun vaihdettiin nastakumit ooppelin alle, jotta päästiin Hukkasen kanssa reenilöihin.

Kävimme siis treenailemassa hiukkasen tottista tuolla Nilsiän puolella ja mukavaa oli. Hukkakin oli tänään huomattavasti keskittyneempi kuin viime keskiviikkona. Alkuun oli taas kontaktinhakua, mutta kun saatiin homma pyörimään niin Hukkakin alkoi skarppaamaan. Huippusuoritusta ei vieläkään tullut, mutta parannusta oli kyllä taas hiukan. Seuraaminen on edelleen aika löysää, mutta käännökset vasemmalle ja täyskäännökset ovat jo hiukan tiukemmat. Oikealle käännyttäessä Hukka tekee aika ison kierron, eikä pysy sivulla napakasti. Sain kuitenkin palautetta, että kun kontakti sitten jossain vaiheessa aina löytyy niin se on todella hyvä. Ongelmana on vain ettei se kestä kovin kauaa. Pitkällä suoralla kontakti katoaa ja Hukka alkaa haahuilla. Pitäisi saada "kärsivällisyyttä" seuraamiseen ja mielenkiinto hommaan.
Liikkestä maahanmeno oli tänään todella hyvä! Ekaa kertaa Hukka meni ekalla käskyllä ja vieläpä tosi napakasti. Ei juurikaan epäröinyt. Tokihan mie annan vielä apuna käsimerkin, mutta ehkäpä sitä nyt uskaltaisi jo vähentää. :-) Ja mikä parasta, sama toistui vielä toisenkin kerran. Hieno maahanmeno! Saadaan siihen vielä varmuutta, jotta se tapahtuu ilman käsimerkkiä. Paikalle jääminen kun ei ole ongelma, niin mehän ollaan jo hyvässä vauhdissa.
Toki tuon maahanmenon jälkeen olikin sitten vaikeuksia sisäistää liikkeestä seisominen ja istuminenkin. Hukka tarjosi maahanmenoa, kuten arvelinkin. Käskyt ei ole vielä porautuneet ihan täysin ymmärrykseen asti, mutta jospa me nekin saataisiin treenaamalla hiottua kohdilleen. Kokeilimme vielä lopussa ottaa liikkeestä istumisen ja sittenhän se onnistui, kun se liikkeestä maahanmeno ei ollut sotkemassa pojan ajatuksia.
Loppuun tehtiin vielä ryhmäharjoituksia eli tällä kertaa kohtaamisharjoituksia. Hukka oli hienosti mukana ja malttoi pitää kontaktiakin yllä jo aika pitkän ajan. Muiden koirien ohittaminen ei ole se ongelma vaan edelleen tuo kontakti. Mutta kyllä me vielä noustaan ja näytetään kaikille!

Hyvä treeni oli ja nyt on mielikin taas paljon parempi ja uskaltaa jo suunnitella tulevaa. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti