torstai 8. marraskuuta 2012

Treenimotivaatio kohdillaan...

... niin koirilla kuin omistajallakin. :-)
Nyt on taas ahkerasti reenailtu ja mukavaa on ollu.

Eilen käytiin Rockyn kans pitkästä aikaa vähän muistelemassa vanhoja taitoja. Hiukan oli väsymystä havaittavissa ukolla, mutta hienosti se veti. Kontakti oli hiukan hakusessa vaikka seuraaminen onnistuikin muuten tosi hienosti. Mutta toisaalta eihän Rocky koskaan mikään himoseuraaja ole ollutkaan. :-) Paikalla ollessa kontakti kyllä sitten löytyy hiukan paremmin.
Luoksetulossa hiukan Rockylla oli keskittymis vaikeuksia toisen koiran takia ja jouduttiinkin ottamaan tämä uudestaan, kun Rocky lähti hiippailemaan tuon kyseisen koiran luo. Toisella kerralla ukko malttoi olla ja tuli hienosti sivulle.
Paikallamakuu onnistui hyvin häiriöistä huolimatta. Kyllä se ukko vielä jotain muistaa. Liikkestä maahanmeno oli hidas, mutta kun sinne alas päästiin niin kyllä se Rocky siellä sitten pysyikin hyvin. Taitava ukkeli. :-) Yhtä mallikkaasti meni liikkestä seisominen ja istuminenkin. Hyvin jäi paikalleen ja malttoi odottaa.
Lopussa tehtiin vielä muutamia kohtaamisharjoituksia eikä niissä ollut ongelmia. Se on vain jännä miten tuolla kentällä koira toimii, mutta sitten jos kadulla tulee toinen koira vastaan niin siitä pitää tehdä hirveä numero. Kontaktia olisin toki kaivannut tähänkin harjoitukseen, mutta hyvinhän tuo meni ilmankin.
Sitten otettiin vielä kujassa luoksetulo ja se onnistuikin hyvin. Tällä kertaa saatiin ekalla onnistunut suoritus eikä Rocky lähtenyt hiippailemaan kenenkään luo.
Onhan se hiukan erilaista treenailla Rockyn kun Hukan kanssa. Rockyn kanssa tuo meno on huomattavasti verkkaisempaa. Mutta mukavaa vaihtelua se tuo, kun ei ole täysin samanlaiset koirat tässäkään hommassa. :-)

Tänään käytiin sitten Hukan kanssa treeneissä ja päivän aiheena oli pääosin paikallaolo ja hyppy täysin uutena asiana (siis toko-hyppy, agihypythän onkin jo enemmän kuin tuttuja).
Aloiteltiin seuraamisella ja hiukan heräteltiin koiria taas. Tällä kertaa otettiinkin ryhmässä ihan alkuun ja sitten vasta yksilötreenejä. Alkuunhan Hukka oli hiukan levoton taas, mutta kyllä se siitä nopeasti heräsi töihin. 
Yksilöharjoitukset aloitettiin Hukalla hypyn kanssa. Ensin kokeiltiin niin, että menen hypyn toiselle puolelle ja kutsun koiran hypyn yli luokseni. Ei ollut ongelmia. Sitten otettiin pari kertaa niin, että jätin koiran istumaan ja menin hypyn viereen. Annoin Hukalle ylityskäskyn ja heitin samalla lelun hypyn yli. Tämäkän onnistui ongelmitta. Sitten kokeiltiin jo niin, että olin koko ajan Hukan vieressä, heitin lelun hypyn yli ja annoin sitten Hukalle käskyn. Hukka kyllä tosi hienosti hyppäsi hakemaan lelua, mutta palasi sitten miun luokse hypyn kiertäen, kuten vähän arveltiinkin. No kokeiltiin sitten niin, että en heittänytkään lelua vaan käskin Hukan hypätä ja sitten käskin sen hypätä uudestaan. Palkkasin koiran vasta kun se oli hypännyt takaisin miun luo. Tämä onnistuikin sitten pari kertaa tosi hyvin, joten kokeilin sitten uudestaan heittää lelun ensin ja sitten Hukka perään. Hukka tajusi nyt hypätä tulomatkallakin esteen, kunhan vain annoin sille ajoissa tuon toisen käskyn. Jos Hukka ehti jo lähteä tulemaan niin sitten se kiersi esteen. Käskyn piti tulla siinä vaiheessa, kun Hukka otti lelun suuhunsa. Näin saimme tämänkin homma jo alulle. :-)

Toinen harjoitus olikin sitten paikallaolo. Tällä kertaa meillä oli häiriö. Ensin otettiin pari kertaa paikallamakuu niin ettei häriötä ollut, koska olin ekaa kertaa selkä Hukkaan päin enkä kääntynytkään niin kuin yleensä olen tehnyt. Tässä ei kuitenkaan ongelmia ollut, joten otettiin häiriö mukaan. Jätin siis koiran paikalleen ja menin jonkun matkan päähän ja jäin seisomaan selin koiraan. Sillä aikaa häiriökoirakko meni pari kertaa meidän välistä. Hukka malttoi todella hienosti olla. Olin ylpeä! :-) Sama toistettiin pari kertaa vielä niin, että toisella kerralla jäin katsomaan koiraan päin ja toisella vielä otettiin niin, että olin selin. Piippausta oli havaittavissa, mutta koira pysyi paikoillaan. Hieno Hukka!

Kolmannella kerralla otettiin lisää paikallaoloa häiriön kanssa. Niin istuen kuin maatenkin. Hyvin meni. Lisäksi otettiin sitten yksilöharjoituksena piilopaikallaolo. Eli jätin koiran paikalleen ja kävin piilossa varaston takana ja palasin koiran luo samantien. Ensin Hukka nousi maasta istumaan, mutta ei onneksi lähtenyt perään. Kävin korjaamassa ja sitten Hukka jäi maahan. Kävin varaston takana ja kun lähdin palaamaan Hukan luo, se nousi istumaan. Hienoa oli kuitenkin, että koira pysyi paikallaan. :-) Otettiin vielä yksi harjoitus. Tällä kertaa jätin Hukan istumaan ja menin hetkeksi piiloon. Laskin kymmeneen ja palasin koiran luo. Hukka malttoi olla paikoillaan ja kun jätin sen istumaan niin se ei tehnyt virheitä siinäkään, että olisi noussut maasta.

Lopuksi otettiin Hukalle vielä hyppy ja edelleen poika muisti miten tehdään. Otin pienen seuraamispätkän ja sitten menin hypylle. Heitin lelun hypyn yli, käskin Hukan hakea ja annoin sitten vielä ylitykäskyn ennen kuin Hukka ehti lähteä tulemaan takaisin. Täydellinen suoritus! :-)

Ensi viikkoa varten pitäisikin sitten hommata jostain oikea kapula, jolla voisi tuota hyppyhommaa treenata. Taitaa tuolla onneksi olla yksi vanha harjanvarsi, josta saa harjoituskapulan tehtyä. Lisäksi pitää keksiä joku erillinen käsky tuohon hyppyyn,  kun agissa käytetään sitä hyppy-käskyä. Olisi koiran helpompi erottaa kumpaa nyt sitten ollaan tekemässä, tokoa vai agia. :-)

Tämmöstä meille taas. Tästä sitä vielä noustaan ja tavoitteet vain nousee jokaisen onnistuneet treenin myötä.

Ja luntakin saatiin taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti