perjantai 5. lokakuuta 2012

Syksyn tuulia

Kovinpa olen ollut taas laiska enkä ole kirjotellut mitään vähään aikaan. Vaikka toisaalta eipä tuota ole ollut paljoa mitään mistä kirjottaa.
Poikien kanssa ollaan lenkkeilty ja Hukkasen kanssa on käyty pari kertaa koirakoulussakin. Tekee kyllä ihan hyvää taas, kun on pakko tehdä jotain. Ei näköjään muuna aikana saa paljoakaan aikaiseksi. Pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni... monestikohan tämänkin olen maininnut. :-) Kyllä sitä aina jonkun aikaa muistaa tehdä säännöllisiä treenejä, mutta sitten tulee aina jotain ja miettii ett ehtiihän tuota huomennakin. Kummasti se huomenna meneekin sitten useamman päivän päähän. Tällä menolla ei kyllä mihinkään kokeisiin lähiaikoina tähdätä.... Sitten toki myös se vähän vähentää motivaatiota, kun yksin joutuu tekemään. On se vaan monesti todettu, ett porukassa on mukavampi. Pystyy vähän samalla jutustelemaan tehdystä treenistä ja aina se sivusta seuraaja näkee paremmin mikä menee pieleen. Mutta kyllä me joskus ton Hukan kanssa se BH-koe käydään, sen mie lupaan! Ajankohtaa en kyllä vielä lyö lukkoon. ;-)

Mut jos mie nyt jotain kertosin noista parista treenistä, missä ollaan käyty. Vaikka en kyllä taida viime viikolta edes muistaa mitään... Sen voin sanoa molemmista reeneistä, ett Hukka tarttis lisää malttia tuohon hommaan. Se ei pitkään malta istua nätisti sivulla, vaan alkaa haistella, nousee seisomaan ja mahdollisesti myös ölisee joutessaan. Agility toimii siksi paremmin tän pojan kanssa, kun siinä ei tarvii olla aloillaan kovinkaan pitkään. Pitäisi jotenkin saada se hiukan pitkähermoisemmaksi tuohon tottis hommaan. Sekin kyllä varmasti tekisi jo paljon, jos sen kanssa enemmän tehtäisiin tottista. Täytynee talvi pyhittää tälle lajille, kun ei varmaan agiliitämäänkään pääse.
Seuraaminen on jo hiukan parempaa, mutta edelleen hiukan jätättää tai sitten Hukka menee aika kaukana minusta. Seuraaminen tarvitsee vielä paljon tekemistä, jotta se oikea spotti löytyy. Luoksetulo on edelleen Hukalla tosi vahva, siitä ei ole moitittavaa. Hyvin jää odottamaan, malttaa olla aloillaan ja tulee suoraan luokse kutsuttaessa. Maahanmeno on jo parempi. Sitä ollaan treenattu ihan erikseen muista liikkeistä ja palkkaus tulee heti lelulla. Paljon innokkaampaa on maahanmeno nykyään, vaikkakaan ei vielä täydellinen. Mutta oikeaan suuntaan ollaan jo menossa.
Nyt keskiviikkona tehtiin hiukan uusiakin juttuja eli tehtiin paikalla käännöksiä. Täyskäännös paikalla, oikealle ja vasemmalle käännös paikalla... Hukka oli hukassa. Ollaanhan me joskus noita tehty, mut ei kovinkaan usein ja edellisistäkin on aikaa. Vähän piti Hukan hakea oikeaa paikkaa, mut kyllä se sitten parina kertana jo onnistuikin. Otin eilen lenkin yhteydessä samoja ja  tällä kertaa meni jo paremmin. Äkkiä se varmasti tajuaisi, kun vaan alkaisi tekemään säännöllisesti.
Eilen otin myös Rockyllekin mielen virkistystä ja tehtiin ukonkin kanssa pieni treeninpätkä. Hienosti se veti seuraamisen, luoksetulon sekä liikkeestä maahanmenon. On se vaan niin paljon motivoituneempi nykyään, verrattuna aikaan jollon Hukkaa ei vielä ollut. :-) Otin Rockylle myös paikallamakuuharjoituksen niin, että laitoin ukon maahan ja tein pienen pätkän Hukan kanssa seuraamista. Hyvin malttoi herra makoilla aloillaan. Piti vaan Hukalle antaa käskyjä hyvin hiljaa, ettei Rocky olisi niihin reakoinut. Tässä tilanteessa olisi varmasti hyvä, jos jokaiselle koiralle olisi omat käskyt niin ei tulisi ristiriitaa käskyjen jaon kanssa.

Tämmösiä pieniä juttuja ollaan puuhailtu samalla kun olen äheltänyt perustaa yritystä. Toivon, että kaikki menee suunniteltelmien mukaan ja marraskuun aikana minulla sitten olisi se oma firma ja pääsisin tekemään noita hierontoja. Tällä hetkellä ole muokkaillut vain omia koiria, jotta taito ei pääse ihan kokonaan ruostumaan. :-)

Eipä tässä tällä kertaa muuta tule mieleen. Täytyy yrittää kirjotella useammin taas juttuja ettei käy niin kuin nyt, että en enää edes muista kaikkea.

Hyvää syksyn jatkoa kaikille! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti