perjantai 13. tammikuuta 2012

Rockyn ruokintaa

Piti vielä sanoa tuosta Rockysta vielä se ett, huomasin tos joku aika sitten sen lihaksien pienentyneen. Siinäpä sitten kovasti miettimään, ett mitäs nyt. Koiralla on nivelrikko ja se on leikattu, joten ylipainoa ei saa tulla, mutta sitä myös helposti tulee kastroinnin takia. Proteiinia siis lihaksille vähällä rasvalla. Onneksi meillä on just koulussa käsitelty koiran ruokintaa niin sieltä olen saanut paljon vinkkejä oppia, kuinka ruokintaa lasketaan. Lisäsin Rockylle nappulamäärää vähän, koska laskin ett sen pitäs kestää se ettei liho, mut saa nähä. Lisäksi aloitin eilen proteiinin lisäämisen ruokaa eli kananmunaa, vähärasvaista naudanlihaa, kanaa, kalaa, raejuustoa, piimääkin annoksiin. Ajattelin vielä kysellä koulusta lisää mielipidettä tekemästäni suunnitelmasta. Sitten ajattelin lisätä vielä jotain nivelille tarkoituettua ravintolisää, jos vaikka edes vähän sais helpotettua Rockyn oloa.
Saa nähä kuinka käy, näillä kuitenkin mennään ja päivittelen tietoja kuinka ollaan menestytty.

2 kommenttia:

 1. Minä olen tässä kovasti etsiskellyt erilaisia vaihtoehtoja, että kuinka juntti-ihminen saisi aikaan aloitettua oikealla tavalla raakaruokinnan. Yhden todella mielenkiintoisen sivuston olen itse asiassa löytänytkin, ja nämä ihmiset itse valmistavat erilaisia "helppoja raakaruokia". Kovasti on alkanut kiinnostaa.

  Mitenköhän nivelrikkoiselle koiralle sopisi raakaruoka? Se on kuitenkin todella proteiinipitoista, mutta rasvan määräähän voi aika helposti säädellä yksinkertaisesti ottamalla lihoista rasvat pois, luulen ma (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se minuakin kiinnostaa kovasti, mutta ei vai tällä hetkellä oikein ole mahdollista. Ehkä sitten kun on rahaa ja se iso pakastin. Olen kyllä kovasti suunnitellut asiaa.
   Et jos jotain hyviä lähteitä olet löytänyt niin kerro ihmeessä. Ja toki muutkin saa laittaa tietoa eteenpäin, jos jotain hyviä vinkkejä tietävät. :)

   Kyllähän se varmasti sopisi siinä missä muillekin. Kuhan vaan muistaa sen nivelille tarkoitetun lisän antaa myös. Tai näin minä ainakin asiaa olen ajatellut. Ja paljon on kuitenkin sellaisiakin lihoja, joissa on vähän rasvaa, kuten nuo aiemmin mainitsemani nauta ja kana, mutta todella paljon kuitenkin proteiineja näissä.

   Poista