maanantai 25. marraskuuta 2013

Tästä lähdetään...

Aloin tuon eilisen hienon tokopäivän inspiroimana miettimään jatkoa eli siis sitä avointaluokkaa ja sen liikkeitä. Ajattelinkin käydä läpi lähtötilannetta, ett mistä lähdetään liikenteeseen ja samalla muistuttelen itselleni mitä avoinluokka pitääkään sisällään.

Paikkamakuu, piilossa 3 minuuttia:
Paikkamakuu onkin tuttu liike alokasluokasta. Ajan kanssa ei pitäisi olla ongelmia. Kolme minuuttia kyllä sujuu, mutta tähtäämme neljään minuuttiin treenit, jotta koira ei ala ennakoimaan kokeessa. Muutaman kerran olen käynyt paikkamakuun aikana piilossa, mutta sitä ei olla vielä tosissaan treenattu. Piilottelu aloitetaan ihan lyhyellä ajalla näin alkuun.

Seuraaminen taluttimetta:
Tuttu liike ja oikeastaan olen ihan tyytyväinen ettei avoimessa ole enää taluttimessa seuraamista, koska Hukka skarppaa paremmin ilman hihnaa. Tämä sujuu, mutta paljon pientä viilattavaa on, jos meinaa avoimesta pisteitä saada. Käännökset on ne, jotka saa koiran haahuilemaan. Kulmatreenit tehokäsittelyyn. ;-)

Liikkeestä maahanmeno:
Tuttua hommaa, joskin se alasmenonopeus edelleen puuttuu. Uutena lisänä tulee toki se koiran takana käyminen palatessa, mutta en usko sen aiheuttavan ongelmia. Ollaan me sitä joskus tehtykin.

Luoksetulo:
Luoksetulo saakin sitten uutta treeniä aikaan, kun koira pitää saada pysähtymään kesken kaiken. Jotenkin on semmonen kutina ettei se pysähtyminen ole suurin ongelma vaan se, että nopeus säilyy. Lelua vissiin heilutellaan reilusti tämän liikkeen kohdalla. ;-)

Liikkeestä seisominen:
Tämäkin tuttu liike. Tähänkin vain lisätään se takana käyminen. Tosin nyt otetaan myös ne ylimääräiset askeleet kunnon tarkkailun alle. Ne pitää saada kokonaan pois ennen kuin avoinluokka korkataan.

Noutaminen:
Noutamista ollaan treenailtu sillon tällön ihan liikkeeseen tutustumalla vain. Tuo-käskyä ollaan otettu lelujen kanssa ja se alkaa ihan hyvin jo mennä Hukkasen päähän. Sitten on tarkoituksena ottaa ihan kapulan pitoharjoituksia erikseen, koska poitsu tahtoo jäytää puuta vähän liikaa. Ihan siis alkutekijöissä ollaan, mutta hiljaa hyvä tulee.

Kauko-ohjaus:
Ollaan treenattu lyhyellä matkalla. Käskyt ihan hyvin perillä, mutta takamus tahtoo liikkua vähän liikaa. Pyrkiminen kuitenkin lähes täydelliseen liikkumattomuuteen niin ei tule niitä virheitä sitten. Sen olen huomannut, että Hukalle tahtoo tuo sivulle tulo olla aikalailla takaraivossa, koska kovasti sen takapuoli kääntyy minua päin ja tarkoituksena tulla sivulle tekemään istu-maahan liikettä. Mutta tässäkin pitää muistaa ettei ahnehdi ja edetään hitaasti. Käsimerkkejä en ole käyttänyt kauheasti... pienen eleen olen joskus tehnyt, mutta ihan hyvin meillä toimii pelkkä sanallinen käsky. Tosin koetilanteessa voi olla hälinää sen verran, ettei käsiavuista ole varmaan haittaakaan.

Este:
Yli meneminen on hyvin jo varmentunut ja sitä edelleen varmistellaan kunnon palkalla. Ekat treenit tuottaa varmasti pään vaivaa pojalla, kun pitäisikin seisomisen sijaan istua esteen taakse. Katsotaan miten lähdetään etenemään. Lisäksi mietin tässä, että kuinka saada Hukka vielä takaisinkin esteen yli... käytänkö sivu-käskyä vai otanko jonkun toisen käskyn käyttöön. Pelkään, että normaalilla sivu-käskyllä koira kiertää esteen ja tulee sivulle. Tämäkin selviää, kun aletaan hommaa treenaamaan.

Tämmönen on meidän tilanne ennen kuin ollaan tosissaan avoimen liikkeitä treenattu. Katsotaan missä mennään jonkun ajan päästä.

Palataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti