sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Toko-koe, alokasluokka, 24.11.2013

Tänään oltiin sitten taas vaihteeksi kokeilemassa. Järjestyksessään seitsemännes koe oli tämä.
Jännitys oli käsin kosketeltava. Jotenkin se jännitys tuli taas pintaan kun alettiin viimeistä ykköstä metsästää. Ja tietysti se edellinen penkin alle mennyt koe ei yhtään helpottanut taustalla. Ja se paikkamakuu -sekoilu mitä on ollut viime aikoina.
Mutta siis...

Koe oli Kuopiossa Musti & Mirri-areenalla.
Tuomarina toimi Mauri Pehkonen

Luoksepäästävyydestä tuttuun tapaa kokonaiset 10 pistettä.

Ekana varsinaisena liikkeenä taas paikkamakuu. Olin hiukan hermostunut ja Hukkakin oli kovin levoton heti alkuunsa. Sain kuitenkin jätkän sivulle suht rauhallisesti ja se meni jopa ekalla maahan, tosin hiukan hitaasti, mutta meni kuitenkin. Jes! Kovasti jännitti jättää koira, kun se oli kuitenkin selvästi kierroksilla jostain syystä. Hyvin se paikoilleen jäi. Ajan kuluessa Hukka katseli ympärilleen ja kuunteli kun vieressä ollut koira hiukan vinkui välillä. Jossain vaiheessa huomasin, kun sykkeeni vain nousi ja nousi mitä enemmän aikaa oli mennyt. Olin jo ihan varma, ett kohta se koira pomppaa ylös niinkuin on tässä taannoin tehnyt. Vihdoinkin liikkuri kuitenkin sanoi ajan kuluneen ja helpotuin suunnattomasti, kun Hukka pysyi taitavasti koko ajan vaikka oli selvästi levoton. Olin iloinen! Olin erittäin iloinen! Vielä iloisemmaksi tulin, kun tuomari antoi pisteet... täysi 10!

Seuraaminen kytkettynä meni ihan hyvin. Hiukan Hukka jätätti alussa ja kulmissa ei ollut ihan terävimmillään. Stopit kuitenkin meni onneksi mainiosti. Ja kuvaajani Tiia sanoi seuraamisen näyttävän iloiselta ja siltä se kieltämättä näyttää, kun näin jälkeenpäin videota katsoo. Pisteitä 8.

Seuraaminen taluttimetta meni aika samoin, kuin kytkettynäkin. Kontakti oli parempi ja vasemmalle käännös meni paremmin. Oikealle käännös oli löysä ja sen jälkeen loppusuorakin oli löysä, ja Hukka vähän jätätti. Stopit taas hyvät. Tästäkin pisteitä 8.

Liikkeestä maahanmeno oli taas hiukan hidas ja kuulemma korostin hiukan liikaa maa-käskyä. Ja videollakin kyllä huomaa pienen kehon liikkeen. Mutta onneksi ei ollut mitään sen isompaa ja pisteitä jäi kuitenkin 8 vielä jäljelle. :-)

Luoksetulo oli nopea ja iloinen, mutta pieni haistelukoukkaus miun selän takana ennen perusasentoa vei pisteitä. Lisäksi perusasento taisi olla hiukan vino. Pisteitä 8,5.

Liikkeestä seisominen meni niin kuin ennenkin... eli Hukka otti niitä askeleita taas. Onneksi pysyi sallituissa rajoissa, joten pisteitä saatiin tästäkin 8.

Este oli taas se jännityksen paikka, koska sen kanssa ollaan härvelletty millon mitäkin. :-) Jälkeen päin miettiessä pohdin mikä vei pisteen, mutta luulen ettei Hukka lähtenyt niin nopeasti käskyn saatuaan, kuin olisi ehkä pitänyt. Lähti kuitenkin ekalla ja pisteet taas siitä. Hieno suoritus se sitten olikin, kun koira lähti liikkeelle. Yhden pisteen vajauksella jäi siis 9.

Kokonaisvaikutelmaan vaikutti varmaan koiran ylimääräiset haistelut ja pieni vinkuminen silloin tällöin. Vaikutelma oli 8 pisteen arvoinen.

Tällä tasaisella sarjalla saatiin pisteitä yhteensä 171,5, jokahan on ALO1-tulos.
Ja näin ollen se oli se meidän kolmas ykkönen. Tähän oli hyvä lopettaa alokasluokka, kun nämä oli meidän parhaat koepisteetkin vielä kaiken lisäksi. :-)
Seuraava koe onkin sitten avoimessaluokassa jahka saadaan liikkeet kasaan.

Nyt Hukalla onkin tästä lähtien sitten sen BH-tunnuksen lisäksi TK1 nimensä edessä.

Kyllä nyt on hyvä mieli. Sai sitä töitä tehdäkin, mutta olokin on kyllä nyt niin helpottunut, että oli se sen arvoista. Nyt pidetäänkin sitten taukoa kokeista ihan jonkin verran ja aletaan treenata avoimenluokan liikkeitä ihan tosissaan. Ehkäpä sitten keväällä/kesän alussa ollaan valmiita aloittamaan seuraava haaste. :-)

Olisin laittanut videonkin, mutta jostain syystä tämä blogi ei sitä nyt tänne halua. Täytyy kokeilla myöhemmin uudestaan, josko vaikka sitten laittaisi muitakin videonpätkiä samalla.
Kiitos Tiialle taas kuvaamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti