torstai 19. syyskuuta 2013

"Hirmulisko"

Tänään sitten vihdoinkin sain nimettyä pikkuisen luikeron tai oikeastaan eilen illalla, mutta en jaksanut siitä sitten enää kirjoitella. Kyllä se olikin taas titaanien taisto, kun sitä nimeä yritti vääntää vaikka mistä. Monia vaihtoehtoja kävi mielessä, mutta ei sitä oikeaa oikein tahtonut löytyä. Onneksi on ystäviä, jotka auttaa tämmösissä vaikeissa asioissa ja tuo uusia ajatuksia omaan päähän, joka pyörittää vaan niitä samoja eikä saa mistään mitään selkoa.

Mutta siis piiitkän piinallisen mietinnän tuloksena syntyi hieno nimi, jolla on taustaakin jopa.

Kyoryuu!

Se on japania (olen siis Japani-fani, joten siitä idea) ja tarkoittaa hirmuliskoa. Ja joo, tiedän ettei se ole lisko, mutta se ei olekaan se pointti... kun onhan se kuitenkin aika hilmuinen silti.
Lisäksi nimen voi lyhentää: pelkkä Ryuu tarkoittaa japaninkielessä lohikäärmettä. T'äydellinen nimi meidän pikku Kiero-lierolle. :-)

Varsinainen hirmulisko se jo onkin, kun eilen oli punnitus ja painoa vaa'an mittariin kertyi hurjat 9 grammaa! Pituuttakin on jo reilu 30 senttimetriä.
Hyvä ruokahalukin tuntuu olevan... kahdesti on jo syönyt kotiutumisen jälkeen ja oikein reippaasti vieläpä. Tänäänkin meni vain vajaa puoli tuntinen, kun pikkuinen pinkki oli kadonnut boksin pohjalta. Ja jos joku ei nyt tiedä niin valaistaankoon heitä... pinkki on siis nimitys hiiren poikasista, joilla ei ole vielä edes turkkia. Pinkki on ihan joitakin päiviä vanha pikkuinen hiiren poikanen. Mutta se siitä info-osuudesta... siirtykäämme kuvien pariin.

Muutama kuvakin siis kaunistaa taas päivitystä:

Epätoivoinen yritys hienosta kuvasta päivän valossa. ; )

Vähän käsittelyä samalla

Kiero-liero ei kyllä pysy aloillaan yhtään...
Ei kauhean kuvauksellinen kaveri.

Siinäpä ensimmäinen kunnon katsaus uuden tulokkaan elämään. Lisää on varmasti luvassa.

To be continued... ;-)

2 kommenttia: