maanantai 13. elokuuta 2012

Taas yksi agilityn täyteinen päivitys

Tämä treeni on parin viikon takaa ja koitan nyt vähän muistella miten se meni. En vaan ole ehtinyt kirjotella tänne mitään. Kiirettä pitää. :-)
Päivä oli aika lämmin ja Hukka oli juossut jo mökillä päivän, joten kentälle ei sitten virtaa hirveästi riittänytkään. Hyvin oli laiskaa menoa poijjalta. Normaalisti kun jätkä ei meinaa pysyä nahoissaan.
Saatiin kuitenkin jotakin tehtyäkin, vaikka vauhti ei päätä huimannutkaan. Hyvin Hukka taas seurasi kätteni liikkeitä ja jos erehdyin tiputtamaan käden alas ennen kuin Hukka ehti hypätä niin hyppy jäi tekemättä. Pitäisi muistaa noita käsiä huitoa, koska ne näkyy kertovan Hukalle enemmän kuin tuhat käskyä. ;-)
Hukalle pitäisi saada esteelle lähetyksiin rohkeutta. Ei vaan irronnut oikein tälläkään kertaa. Putkikin, joka kuuluu Hukan lemppareihin, tuottaa ongelmia jos pitäisi liikaa irrota minun läheisyydestä.
Muuta en nyt tästä treenistä muista. Kaikki muu taisi mennä ihan hyvin. Rengaskin meni hyvin.

Radan piirros:

Radan reunalla pyöri kameranainenkin, joten saatiin tästä treenistä kuviakin. Seuraavaksi muutama otos meidän laiskanletkeästä menosta. :-)

1. hyppy

3. hyppy

Putkesta tullaan vauhdilla :-)

Renkaasta läpi virheettä

Kontaktit otetaan varman päälle

Sujuvasti menee Aakin
Loppuun otettiin vielä vähän keppejä ihan yksittäisenä esteenä. Kepeillä pitäsi kyllä jonkunlaista edistymistä saada aikaan. Alkaa tulla itelle turhautuminen, kun koira ei vaan tajuu / keskity täysillä. Onneks kuitenkin treenatessa turhautuminen ei näy vielä päälle päin, mutta jos Hukka ei ala tajuta hommaa niin en tiiä mitä sen kanssa pitäs tehdä. Jotenkin tuntuu ettei sen kärsivällisyys vaan riitä niihin.

Hapuilua ja paaaljon ohjaustaTällä kertaa tajusin, että on se kuitenkin parempi jos Hukalla on vähän liikaa virtaa tuolla kentällä, kuin jos se olisi hiukan väsynyt. Ei se oikein tuntunut nauttivan tuosta menosta, kun ei enää hirveästi jaksanut. Ja minustakin tuntui ihan oudolta kun piti ihan houkutella Hukkaa ja hoputtaa vauhtiin. Ei passaa liikaa urheilla ennen treenejä. :-)

   ******                       ******                      ******                       ******                   ******

Sitten tuleekin heti perään toisten reenien yhteenveto.

Tapahtui viime viikolla.....
Tällä kertaa molemmilla oli hyvä vire päällä ja Hukallakin energiataso kohdillaan. :-)Alku lähti hyvin menemään... ekoilta hypyiltä aalle, jossa sitten taas tuli ja meni ne tutut kontaktit. Eihän niihin tuon vauhtihirmun tassut vaan tahdo aina sattua. Aan jälkeen sitten ohjasin renkaalle, joka olikin tällä kertaa ihan oikeassa korkeudessaan. Hukka selvitti renkaan moitteettomasti. :-) Renkaalta pitikin sitten ohjata putkelle ja ennen kaikkea vielä taemmalle putkenpäälle. Omaksi yllätyksekseni Hukka meni juuri sinne minne halusinkin.
Sitten olikin vuorossa kepit ja nekin meni yllättävän hyvin. Hapuilua kyllä oli, mutta normaaliin häsellykseen verrattuna tällä kertaa hommassa oli edes joku järki. :-)
Kepeiltä oli tarkoitus lähettää koira putkelle, mutta koska Hukka ei irtoa niin se piti sitten saattaa aika lähelle putken päätä ennen kuin se sujahti putkeen. Yritin kyllä lähettääkin, mutta Hukka iski jarrut pohjaan heti kun tajusi etten tulekaan perästä.
Putkelta hypylle ja siitä puomille, jossa oli taas kontaktit hakusessa. Pöytä meni ihan hyvin, mutta Hukalla oli vauhti päällä eikä jarrut pitäneetkään, joten poitsu "tipahti" alas. Toinen yritys ja tällä kertaa vähän vähemmällä vauhdilla. Hyvin pysähtyi ja malttoi odottaa. Sitten täysillä hypylle, jonka jälkeen putken pää löytyi hienosti.
Takaisin päin mennessä kepit meni tutulla häsellyksellä eli ihan päin mäntyä. Rengas kuitenkin taas meni täydellisesti. Sitten parin hypyn kautta viimeiselle loikalle. Tai näin sen piti mennä, mutta Hukka päättikin pistäytyä pöydällä siinä ohikulkiessaan. :-) Toisella kierroksella sitten tajusin ottaa Hukan käskyllä mukaan, joten pöydällä harhailua ei tullut. :-)

Loppuun otettiin vielä muutama yksittäinen este:
Keppejä piti tietysti ottaa muutaman kerran ja vähän meinasi jo onnistumisia tullakin. :-) Kyllä kait se siitä lähtis menemään, jos vaan jaksaisi / pystyisi vähän joka päivä treenaamaan.
Hypyillä otettiin hiukan kahdeksikkoa, jonka Hukka meni tosi hienosti.
Sitten otin vielä ihan extemporeella renkaan takaa kiertäen. Annoin käskyt "kierrä" ja sitten "läpi"... kappas vain se meni juuri niinkuin ajattelinkin. Hukkahan kiersi renkaan taakse ja ponkaisi tulla läpi. Kokeilin varmuuden vuoksi uusiksi ettei kyse olisi sattumasta. Sattumalla ei ollut mitään tekemistä tämän onnistumisen kanssa. Sama toistui kolme kertaa ja aina yhtä mallikkaasti. Hukka tajuaa kierrä-käskyn täysin ja mikä parasta se on tajunnut nyt oikeasti kuinka rengas mennään oikeaoppisesti. :-) Tämä oli taas niitä kuuluisia "olen ylpeä koirastani"-hetkiä. Rengas kun on pitkään kummitellut meillä, koska Hukka meni alkuun niin monesti renkaan vierestä.

Tässäpä olis taas vähäksi aikaa agilitypäivitystä. Huomenna olis taas treenit, saa nähä millon ehtii päivitellä. Olis muutakin päiviteltävää, jahka tästä ehtii...  :-)
Toiseen kertaa siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti