sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Joskus vain tuntuu, että......

.... mekin voidaan onnistua jossain. :-)

Oli nimittäin aika kivat agitreenit viime ja sitä edellisellä kerralla....

Viime viikon tiistaina meillä meni lujaa Hukan kans. Hukka teki tosi hyvää rataa, suurin ongelma oli että ohjaaja ei vain pysynyt kunnolla mukana vaikean radan kanssa. Kontaktit kaipaa vielä harjotusta, mutta muuten meni tosi hyvin. Olin kyllä tyytyväinen Hukkaan tällä kerralla, itsestä ei voi sanoa samaa. :-)

Radan piirros:
Toisella kierroksella pituus vaihdettiin keinuun.

Olin vähän jännissäni osaako Hukka kiertää 3. hypylle ja aivan turhaan oikeastaan. Hukka kyllä tosi hienosti osasi kiertää, mutta kiertikin samalla koko esteen ilman hyppyä. Toisella kerralla sanoin kierron lisäksi hyppy-käskyn ajoissa, joten jätkä tajus hypätäkin. Pituus ei tuottanut ongelmia ja samaten pituuden jälkeen sain Hukan kyvin hallittua ja ohjattua 5. hypylle. Tämän jälkeen oli taas jännät paikat, ettei Hukka vain olisi rynnännyt puomin alla odottavaan putkeen. Sain kuitenkin taas pojan hallintaan hyvin ja ohjasin suoralle putkelle. Putken jälkeen taas haltuunotto ja ohjaus 7. hypylle - onnistui hyvin. 7. hyppy meni hyvin, mutta 8. kanssa oli vähän hakua, kun se oli aika suorassa linjassa 7. hypyn kanssa. Hyppy kuitenkin löytyi ja sitten rynnättiinkin kohti puomia. Eka kontakti tuli, mutta alastulossa se jäi kokonaan kuulemma. Tästä siis saimme huomautuksen ja lisää treeniä kontaktin ottoon. Puomin jälkeen Hukka haki hyvin putken ja sieltä ihan ohjeiden mukaan 11. hypylle. Renkaalle mentiin ilman muita esteitä, koska viime kerrasta on aikaa. Ekalla se menikin ihan väärästä kolosta, mutta toisella jo onnistuttiin. Renkaalta mentiin hyvin hypylle, jonka jälkeen ohjaukseni oli pielessä ja Hukka epäröi mennä putkeen puomin alle. Otettiin uusiksi ja sitten menikin jo paremmin. Lopussa ei oikeastaan ollutkaan mitään mainittavaa. Suoran putken jälkeen taas onnistunut haltuunotto, käynti 16. hypyllä ja sitten vauhdilla kaksi viimeistä loikkaa. :-)
Toisella kierroksella vaihdettiin pituus keinuun, joten kävin sen pari kertaa yksistään ennen kuin lähdettiin koko rataa läpi. Ekalla Hukka vähän epäröi ja hyppäsi kesken pois, mutta toinen yritys onnistui ja Hukka muisti miten este toimii. Toisella kierroksella kaikki meni ihan yhtä hyvin kuin ekallakin, rengas osui oikeaan ekalla ja kontaktitkin otettiin varman päälle tällä kertaa.

Hyvä mieli jäi tästä treenistä. Hukka toimi hienosti.

     ******                                 ******                                 ******                                 ******

Tämän viikon treenit mentiin yhtä hyvin kuin viime viikkoisetkin. Tämän kertainen rata ei ollut niin vaikea kuin edellinen, mutta haastetta riitti kuitenkin.


Radan piirros:
Toisella kierroksella keppien tilalle vaihdettiin keinu ja 2. hypyn tilalle muuri.

Tämä rata oli oikeastaan aika kiva, en osaa sanoa miksi, mutta se vain oli. Ehkä se oli sen verran helppo itselle, että oli mukavaa mennä sitä.

Hukalla oli ekalla kerralla vähän turhan paljon taas kierroksia, jonka huomasin kepeillä. Ekat hypyt siis meni tosi hienosti, mutta kepit ei meinannu mennä millään läpi. Hukka ei vain voinu keskittyä, kun kierrokset oli liian korkeat. Muutaman kerran piti kepit uudestaan aloittaa ennen kuin saatiin edes jonkunlainen onnistunut suoritus alle. Keppejä pitäisi treenata ja paljon. Hukka tarvii tosi paljon ohjausta ja siltikin mennään välillä ihan miten sattuu. Vaikea este Hukalle.
Rengas menikin tällä kertaa ihan kerrasta oikein eikä vierestä. Putken haku puomin takaa onnistui hyvin, Hukan lempieste kun on. :-) Pöytää ei ollakaan tänä kesänä otettu, joten vähän mietin miten se sujuu, mutta hyvinhän se. Hukka onneksi osaa seis-käskyn tarkoituksen, joten hyvinhän se jätkä siihen pöydälle jäi odottelemaan.
Pöydältä taas täyteen vauhtiin ja parin hypyn jälkeen taas kepeille, jotka toisella kertaa menikin jo vähän rauhallisemmissa merkeissä. Seuraavat hyppy kiemurat menikin sitten tosi hienosti, hyvin se Hukka kuitenkin seuraa ja kuuntelee mitä siltä vaadin. Hyppyjen jälkeen sain Hukan hyvin hallintaan ja ohjattua pituudelle. Ei mitään ongelmia. Rengas meni toisellakin kerralla oikein, mutta renkaan jälkeen pitikin mennä puomille... Ajattelin, että se on ihan mahoton homma. Hukka oli jo täyttä päätä menossa putkeen, mutta sain sen kuitenkin huudettua hallintaan ja ohjattua puomille. Olin tyytyväinen.

Toisella kierroksella Hukka oli vähän paremmin taas kuulolla, kun enin energia oli jo käytetty. Toiselle kierrokselle vaihdetiinkin 2. hyppy muuriin sekä kepit keinuun. Otin muurin ja keinun ensin yksittäisinä esteinä, koska ne ovat niitä vähiten käytyjä esteitä. Hyvin ne kuitenkin meni ja sitten vaan rataa taas menemään. Hypyt meni taas ongelmitta ja keinukin mentiin hyvin. Renkaalla tuli taas täysosuma. Putki, pöytä ja hypyt ei tuottaneet ongelmia tälläkään kertaa. Kun tultiin toisen kerran keinulle, Hukka päättikin juosta sen ohi. Kovasti mietittiin, että mikä meni pieleen ja mahdollisesti syy oli minun ja liian myöhäisen ohjeistuksen. Keinun jälkeen taas hypyt, mutta pituudelle meno ei onnistunut niin hyvin kuin ekalla. Hukka oli menossa ihan väärässä kulmassa pituudelle. Toisen kerran jälkeen mentiin ok ja sitten taas renkaan kautta puomille. Tällä kertaa myöhästyin ja Hukka painui putkeen. Ja kun se sen kerran teki niin tokihan se piti tehdä toisenkin kerran. Muutaman kerran piti uusintaa ottaa ennen kuin sain pojan taas aisoihin ja ohjattua melkein tassusta pitäen puomille. Vaikka puomi tällä kertaa olikin vähän hakusessa niin kontaktit ainakin onnistui. :-)

Oli mukavat treenit ja hyvä mieli jäi taas. Saatiin kehuja, että kyllä se Hukka hyvin mun kehonkieltä seuraa. Välillä kyllä tuntuu, että liiankin hyvin kun poitsu menee minne sattuu. Ehkä vika onkin siinä, että koira lukee mua liian hyvin ja täten minä annan sille vääriä ohjeita vahingossa. Tiedä häntä.

Molemmat treenit meni onneksi ihan Hukkaan. ;-) Tästä on hyvä taas jatkaa ja tuskin maltan odottaa seuraavia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti