sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Viikonloppu Vääksyssä

Tämä viikonloppu vietettiinkin sitten Vääksyssä, ja niille jotka ei nyt ihan varmaks tiedä missä mennään niin tää on tällänen pienehkö kaupunki Lahden naapurissa (Lahteen noin 30 km).

Viikonloppu on mennyt mukavasti ulkoillessa. Perjantai aamu aloitettiin reilun puolen tunnin lenkillä metsikköön. Aamun lenkki on yleensä aika verkkainen niin ett pojat ehtii "lukea" päivän uutiset lähistön metsästä ja kävelyteiden pientareilta. Paljon on aina kaikkea mielenkiintoista tapahtunut, kun pitää niin tarkkaan kaikki paikat nuuskia.

Sitten me ihmiset käytiin isossa kaupassa ja koirat saivat jäädä kotiin siksi aikaa. Hyvin oli pojat muutaman tunnin pärjänny. Hiukan aina pelottaa jättää Hukkaa, kun sillä on ollut taipumusta tuhota mun sänkyä täällä Vääksyssä. Juankoskella ei koskaan ole ollut vastaavanlaista ongelmaa. Tällä viikolla on ollut edistystä havaittavissa, koska sänkyyn ei ole koskettu ollenkaan ja kaikki muutkin tavarat on pysyneet paikoillaan. Tarkoitan siis, että matot ja täkit eivät ole olleet yhdessä kasassa keskellä lattiaa. Kyllä se tuo Hukkakin viel tuon yksin olon jalon taidon oppii. Onhan sillä sentään paras mahdollinen opettaja: Rocky! :-)

Viksu ja filmaattinen opettaja ; )

Iltapäivällä käytiin toinen melkein tunnin lenkki, joka oli pelkkä hihnalenkki. Hukalla meinaa mennä välillä vähän liian lujaa ja hihna kiristyy, mutta pahin mahdollinen se ei ole. Rockykin oli pahempi aiemmin. Aikamme myö riehutaan ja haetaan paikkaan, mut kyllä se Hukkakin sitten asettuu vähä ja voidaan lenkkeillä suht hyvin. Pentuenergiaa vielä löytyy.

Lauantai aamu alkoi taas samoin ku perjantaikin. Aamupäivällä melkein tunnin lenkki ja pojat sai juosta vapaana taas metässä. Hukka tykkää kyllä revittää metässä täysillä ja yrittää saada Rockynkin mukaan, mut noiden lonkkien takia ukon meno ei niin lujaa enää ole. Hyvin se kuitenkin mukana pysyy. Pojat sai juosta metsässä ja sitten mentiin näyttäytymään keskustaan. Kävin kaupassa ja pojat joutuivat odottamaan sen aikaa ulkopuolella. Molemmat jäi hienosti odottamaan ja taisivat olla jopa ihan hiljaakin. Jätin pojat niin, että näin ne ikkunasta kun olin kassalla ja molemmat vain katselivat kiinnostuneina ympäristöä. Hukkakin istui nätisti paikallaan eikä hermoillut turhia, onneksi isoveli oli tukena. : ) Iltapäivän lenkki oli taas hihnapainoitteinen, mikä tekee Hukalle hyvää. Olisi senkin hyvä oppia kunnolla tuo homma, mut mä lohduttaudun sillä, ett sillä on aina niin paljo virtaa ettei se vaan malta. Kyllä se nimittäin parin tunnin metässä juoksemisen jälkeen malttaa jo paljon paremmin kävellä hihnassakin.

Pojat on kyllä olleet ihmeen rauhallisia täällä noiden lenkkien jälkeen. Ei paljon olla riehuttu enää sisällä. Siksipä tänään ollaan otettu vähän rennommin ja aamun lenkki oli rauhallinen... ainakin mun osalta kun kävelin verkkaisesti eteen päin ja pojat juoksenteli ees taas ympärillä... vapaana siis. :-) Päivällinen lenkki oli samaa... mentiin lähimehtään ja pojat sai juosta siellä. Hihnalenkkeilyt säästetään pimeään.
 
Rentoja poikia

Semmosta me täällä Vääksyssä puuhataan. Perus koiranelämää siis. Ulkoilua, ruokaa ja välillä vähä leikitään... niin ja ulkoillaan taas vähän lisää. Kaiken kaikkiaan mukava viikonloppu ollut ja olen ihan yllättänyt itseni, kun olen niin reippaana ollut koirien kanssa lenkillä. Mutta on se sen arvosta. Hukkakin kasvanut täällä ollessaan fyysisesti... alkaa hyvin jo lihakset näkyä ja tuntua. Onneksi kohta alkaa koulussa hieronnan käytännönharjoittelu niin pääsee noita nuoren koiran lihaksia huoltamaan. Ja varmasti tuo ukkokin saan osansa, vaikka takajalkojen hieronta jääkin vähemmälle.

Tämmöstä tällä kertaa. Ensikertaan taas! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti