maanantai 22. elokuuta 2011

Koirakoulua

Kuten joka maanantai myös tänään lähettiin Rockyn kans koirakouluun oppimaan uutta ja parantamaan jo opittua.

Koulu alkoi luoksepäästävyydellä tai tällä kertaa me mentiinkin moikkaamaan opettajaa ja Rocky sai hiukan silittelyä sekä hampaiden tarkastuksen. Hampaiden katsominen on jostain syystä tullut Rockylle kovin vaikeaksi asiaksi. Pentuna kaikki meni suht hyvin, mutta jossain vaiheessa poika vain päätti, että se ei ole kivaa, minkä jälkeen muiden on ollut hyvin vaikea katsoa sen hampaita. Mielestäni sille ei ole koskaan tapahtunut mitään ikävää kyseisen tapahtuman aikana, mutta jokin siinä asiassa on niin vaikeaa Rockylle. Rocky rupeaa kiemurtelemaan ja ärisemään (ei kuitenkaan mitenkään aggressiivisesti) eikä haluaisi hampaitaan esitellä. Tänään kuitenkin olin yllättynyt miten hyvin hampaiden kahtominen sujui, Rocky nimittäin oli ihan hiljaa ja pysyi melko nätisti paikallaankin. Hieno poika.

Seuraavaksi heräteltiin vähän koiria "töihin" ja kierrettiin toisia koiria vuorotellen. Rocky otti hienosti kontaktia, vaikka mukana olikin kaksi täysin uutta tulokasta. Rocky muisti kontaktin niin seuratessa kuin paikalla ollessakin. Aiemminhan (pari vuotta sitten) meillä ei hirveästi kontaktia ollutkaan. Rocky kyllä teki, mutta se kontakti puuttui. Olen todella iloinen, että se viimeinkin on alkanu löytyä meidänkin välille.

Sitten olikin hiukan haastavampi tehtävä edessä: luoksetulo koirakujassa. Mikä siis tarkoittaa sitä, kun kaksi koirakkoriviä seisoo vastakkain ja siinä keskellä tehdään luoksetulo. Tämä on aina ollut Rockylle vaikea ja aina aiemmin (lue: pari vuotta sitten) se on karannut toisten koirien luokse. Nyt se kuitenkin tekee sen mallikkaasti ja tänäänkin, vaikka mukana oli edelleen ne uudet koirat, Rocky tuli epäröimättä suoraan minun luokseni. Pisteet kotiin!

Toiseksi viimeinen tehtävä oli paikalla olo. Koirat käskettiin maahan ja jätettiin paikalle tai pari meistä jätti ja muutama alussa oleva koirakko harjoitteli vasta ihan paikalla olon alkeita. Tämä on hyvää reeniä meille muille, koska vieressä härveltää koiria, jotka eivät vielä oikein tiedä mitä tehdä. Tämäkin liike on ollut Rockylle nuorenpana vaikea eikä se pysynyt pitkään paikallaan. Minä sain aina olla valppaana, että milloin se ponkaisee pystyy ja lähtee häiriköimään toisia koiria. Nykyään on onneks toisin. Jätin siis Rockyn paikalleen maahan ja poistuin sen luota muutamien metrien päähän. Paikalla olo kesti ainakin pari minuuttia eikä Rocky ollut missään vaiheessa lähdössä paikaltaan, vaikka pari koiraa liikehti koko ajan aivan sen vieressä. Ukko vain katsoi minua ja odotti seuraavaa liikettäni. Tässä vaiheessa minä olin haljeta ylpeydestä. Katsoin koirariviä ja totesin itselleni mielessä, että olen päässyt siihen mistä aina pikkutyttönä haaveilin, kun katselin ohikulkiessani toisten koirakouluilua. Silloin halusin joskun kokea tuon itse: sen tunteen mikä tulee, kun koirat makaavat yhdessä rivissä, unohtavat muun maailman ympäriltään ja keskittyvät vain omistajaansa. Tänään minä tunsin ja se oli hieno tunne. Siihen kannattaa pyrkiä. Vieressä olevat saivat härveltää mitä vaan ja Rocky vain makasi paikallaan rentoutuen koko ajan lisää. Me teimme sen, täydellinen paikalla olo aina koiran luo palamiseen saakka. Olin niin valtavan ylpeä tuosta ukosta!

Viimeisenä olikin sitten jäljellä seuraaminen, jonka jokainen suoritti yksin koiransa kanssa. Me teimmekin seuraamisen alusta loppuun ilman hihnaa, koska nykyään uskallan sen tehdä. Joku vuosi sitten olin ehkä hieman paniikissa aina, kun piti seuruuttaa koiraa ilman hihnaa. Rocky kun oli aika terroristi nuorenpana ja kun se päätti lähteä toisten koirien luo niin se lähti eikä sitä pidellyt mikään. Onneksi siitäkin on päästy ja nykyään seuruutankin Rockya mielummin ilman hihnaa, koska se on jotenkin vapautuneenpi ja olen varma ettei se enää poukkoile yhtäkkiä minnekään viereltäni. Muuten suorituksemme oli täydellisyyttä hipova, mutta täyskäännöksissä Rosky meinaa vähän jäädä. Ei onneks pahasti ja sitäkin saa paljon korjattua, kun muistaa käännyttäessä kunnolla innostaa koiraa ettei se laiskistu matkalla. : )

Tälläinen oli meidän koulupäivä tänään. Huomenna onkin sitten Hukan vuoro lähteä oppimaan. : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti