keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Ihan pihalla ja treenien täyteinen viikko

Viime perjantaina käytiin tekemässä melkein kahden tunnin päivälenkki Hukan kanssa. Mukana menossa oli myös Anu ja bernhardipoika Miki. Lähettiin tuosta Juankosken keskustasta liikkeelle tavoitteena treenata hieman tuota hihnakäyttäytymistä. Hukka kun vetää hiukan hihnassa ja käy ylikierroksilla. Eihän ne tietenkään yhdellä lenkillä ongelmat häviä, mutta jospa tätä pääsisi suht säännöllisesti harrastamaan. Hyvä jos pääsee ei niin tuttujen koirien kans treenaamaan. Rockyn kanssa kun mennään niin ei se Hukka sillon niin pahasti vedä ja riehu.
Eipä se Hukka paljoakaan keskittynyt tuohon lenkkeilyyn ja hihnassa olemiseen. Kierrokset oli taas yhtä korkeella kuin aina ennenkin. Kyllä Hukka sen verran tajuaa, ett kun pysähdyn niin se tulee sivulle, mut heti kun lähetään liikkeelle niin hihna kiristyy taas. Täytyy vaan tehdä töitä tuon asian parissa enemmän.

Puolessa välissä lenkkiä mentiin semmoseen paikkaan missä voi koirat olla irti, saivat pojat hiukan painia. Ja kuvat kertokoon kaiken oleellisen tästä tapahtumasta. :-)

Oikeet painiotteet ;-)
Hukkaa ihan hymyilyttää... on se niin mukavaa kaverin kans leikkiä
Välillä hyppelehditään
Pienillä poijjilla oli niin mukavaa

Sitten lähettiinkin takasin kohti keskustaa. Hukka oli rauhallisempi ja kuunteli vähän paremmin, mutta edelleen hihna kiristyi. Kierrokset kuitenkin pysyi alhaalla.
Oli mukava lenkki, hyvässä seurassa.

Rocky pääsi myös omalle lenkilleen. Käytiin ihan vain kaksistaan vippailemassa pikkunen lenkki. Rockylla olikin kova vauhti päällä, enpä muista millon viimeks olis nuin innolla ja määrätietosesti menny. Yleensä se kuitenkin pyörii miun jaloissa eikä mene kovin etäs. Nyt taisi Rocky antaa kirsun viedä. Ja kyllähän se taas rupesi ukkookin ihan lapsettamaan. Ja tulomatkalla se ihan veti hihnassa, mitä se ei nykyään enää hirveästi tee. Onneksi Rocky kuitenkin tajusi nopeasti muutaman nyppäyksen jälkeen vähän höllätä vauhtia.

Rockysta edustuskuva. :-)

  Ohan se aika kommee :-)

     *****              *****                *****               *****        

Eilen oli taas koirakoulu ja ennen sitä käytiin Anun, Mikin, Riikan ja Ira-dobberin kanssa vähän kävelemässä kylillä. Harjoteltiin hihnassa menoa ja miten kylillä yleensäkin käyttäydytään. Hukka oli alkuun aika kierroksilla ja koko ajan menossa kaverien luo. Onneksi minulla oli narulelu mukana niin sain Hukkaankin vähän toimintaa ja hyvin se sitten menikin jo välillä. Enää ei niin kova hinku ollu toisten tykö. Vajaa tunti siinä pyörittiin ees taas kylää ja kerättiin varma aika monien katseetkin. Kyllä se varmaan ulkopuolisten silmin näytti aika älyvapaalta touhulta. ;-)

Sitten olikin aika kokoontua kentälle koirakoulua varten. Alkuun Hukka oli omissa maailmoissaan, kun kaverit oli niin kivoja. Ajattelin jo, ett ei siitä treenistä tule nyt yhtään mitään kun Hukka haaveilee ihan muuta. Mutta jostain se kontakti sitten löytyi kuitenkin ja jossain vaiheessa huomasi, kun Hukka tajusikin ett tässähän reenataan eikä hilluta mitään muuta.
Paikallaolo oli aika vaikeeta taas, mutta otin ihan lyhyen matkan ja lyhyen ajan. Ihan varman päälle, ett tulee onnistumisia. Paljon se Hukka kyllä kahteli ympärille, mut hyvin pysyi kuitenkin.
Seuraaminen meni tälläkin kertaa aikas hyvin, vaikka tehtiinkin se toisen koirakon kanssa yhtä aikaa. Hukka piti hyvin kontaktia, mutta välillä se meinasi kiiruhtaa miun edelle. Olin kuitenkin hyvin tyytyväinen Hukkaan. Ilman hihnaakin mentiin nätisti pikku pätkä.
Luoksetulo tehtiin muun porukan edessä ja sekin meni hyvin. Hukka pysyi paikallaan vaikka onkin paikallaolossa ollut epävarma viime aikoina. Ja hyvin se tulee luoksekin. Aina yhtä vahvasti. (Koputan puuta)
Välillä tehtiin kohtaamisharjotuksia ja Hukka veti niistäkin kyllä pisteet kotiin. Vaikka ohitettavina oli kivoja kamuja niin silti poitsu pystyi pitämään itsensä kasassa ja otti jopa kontaktia välillä. Mutta mikä tärkeintä se ei ryntäilly kaverien luo ohimennessä. :-)
Loppuun otettiin vielä luoksetuloja kujassa (eli kaksi koirakko riviä vastakkain, joiden välissä tehdään luoksetulo). Hukka malttoi odottaa hienosti ja kutsun kuullessaan tuli suoraan luokse. On se kyllä mukava, kun Hukalla on tuo luoksetulo niin vahva. Rockyn kans kun on ollu isojakin ongelmia tässä lajissa.

Koirakoulun loputtua Hukka sai vielä hetken leikkiä Iran kanssa. Iraa hiukan jännitti, mutta kyllä ne vähän leikkivätkin. Hukka olisi voinut touhuta enemmänkin.

         *****              *****                *****                 *****

Tänään tehtiin kans Anun ja Mikin pientä treeniä tuolla kylällä. Ihan vain käveltiin hetki ja sitten otettiin pieni muotoista tottista yhellä parkkipaikalla ihan kaupan tuntumassa, joten häiriöitä oli. Otin paljon Hukalle paikallaoloa, jotta siihen saataisiin taas vähän varmuutta lisää. Lähes kaikki yritykset onnistuivat ja Hukka malttoi olla aloillaan. Lisäksi otin seuraamista pikku pätkiä ja hyvin se poitsu kontaktia haki.
Koko ajan sai olla jotain tekemistä keksimässä ettei Miki ala kiinnostaa liikaa. Hyvä, että on joku noin "paha" häiriö niin saa Hukkakin tehdä töitä ihan oikeasti. Tekee sille ihan hyvää, kun joutuu ihan tosissaan miettimään ja pysymään mukana. Harmi kun pitää palata taas arkeen reilun viikon päästä ja suurin osa ajasta menee koululla. Jää hyvät treenit vähille. Mutta kyllä aina vain kun on mahdollista niin yritän järjestää tämmösiä treenejä. Onneksi on viikonloput. :-)

        *****             *****                *****               *****

Rocky saikin nyt sitten kahtena päivänä peräkkäin yksityislenkit. Eilen käytiin ihan pikkunen vippailu ja ukko sai olla vähän vapaanakin. Hauskaa sillä taas oli ja jokainen haju tuli kyllä tutkittua.
Tänään otettiin Rockynkin kans pientä reeniä lenkin yhteydessä. Hiukan seuraamista, joka sujui ihan ok. Joku kiva haju pyöri tuulen mukana ja se meinasi hieman sekottaa seuraamiskuvioita. Hyvin sain kuitenkin ukonkin heräteltyä hommiin ja sitten se menikin ihan vanhasta muistista.
Otin liikkestä maahanmenojakin muutaman kerran. Aika hidasta toimintaa oli, mut Rockylta mie en vaadikaan sen kummenpia, kunhan se nyt menee. Ei sitä oikein noiden lonkkien takia huvitakaan rumahtaa suorilta jaloilta alas.
Loppuun otettiin vielä luoksetulo ja siinähän sitten olikin vauhtia ihan kunnolla. Lähtökin oli niin räjähtävä ett eipä olisi parempaa suoritusta voinu tullakaan. Ja suoraan sivullekin eikä haaveillut siinä kohtaa muuta. Palkkaus ja sitten vapaa- käsky. Hetken sai Rockykin hillua vapaana ja into olikin sen mukainen. Sehän läks heti  käskyn kuultuaan kohti lumihankea ja hyppäsi sinne ihan onnessaan. Eipä siinä voinu taas muuta kuin naureskella, kun toisella oli niin mukavaa. Siellä se veteli lunta sen minkä ehti.
Sitten lähdettiinkin kotia päin ja Rockylla oli kyllä semmonen meno taas päällä ettei kotimatka pitkään kestäny. Hajut oli haisteltu jo tältä kertaa. :-)

Siinäpä olikin tälle kertaa aikamoinen satsi päivitettävää. Ei vaan ole ehtinyt kirjottelemaan, kun on ollu töitä ja viel monet hieronnat, niin ja nämä kaikki koiraharrasteet siihen päälle. Mut parempi myöhään, ku ei millonkaan.

Loppuun jaksaa viel pari kuvaa katsoa :-)

Hukka vetää taas ilmeellä :-D
"Minun nallee et kyllä vie!"
Siinä ne rakkaat nukkuu. On ne kyllä aivan ihania poikia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti