perjantai 9. maaliskuuta 2012

Reissussa

Oltiin Hukka pojan kanssa käymässä taas pitkästä aikaa Joroisten kylässä. Mentiin perjantaina yökylään Sarin luo, jossa oli myös pkcolliet Salsa, Misty, Bondi ja Raisa. Hukka vähän jännitti toisia koiria eikä oikein meinannut uskaltautua sisälle. Hetken aikaa siinä sitten tutustuttiin oven raosta kunnes saatiin tarpeeksi rohkeutta astella sisälle asti. Mummelit ja pikku likka otti Hukan ihan hyvin vastaan, mutta Bondi oli vähän varautunut, kun toinen uros tepsutteli hänen reviirilleen. Hukka kotiutui nopeasti, ehkä vähän liiankin... Hukalla oli vähän turhankin kova meno välillä, eikä se oikein malttanut rauhoittua. Häsellys alkoi sitten käydä muiden koirien hermoille, piti ihan käskeä poitsu rauhoittumaan ja maate. Vaikeaa se oli, mutta aika ajoin jopa onnistuikin hetkeksi.

Oli kuitenkin ihan mukava nähdä, että Hukka osaa alistua eikä ala kukkoilemaan toisten reviirillä. Hienosti Hukka osasi alistumiseleitä ja rauhoittaviakin signaaleja esittää, vaikka onkin kasvanut hieman sosiaalittoman Rockyn alaisuudessa. Rocky kun ei ole aina oikein kovin hyvin puhunut tuota koiraa. Rockylla on ollut vain tapana kertoa heti alkuun, ett hän on vahvin ja isoin eikä muilla ole mitään sanottavaa siihen. Eipä se paljon aiemmin katsellut toisten koirien kehonkieltä. Ja sekin on hyvin yleistä Rockya, ett tarpeeks kovaa kun ärisee ja rähisee niin kyllä ne muut väistää. Nykyään ei ihan niin pahaa ole, kastroiminen auttoi paljon ja ukostakin tuli hiukan sosiaalisempi.

Mutta tosiaan "palataan" taas Joroisiin. Kovasti Hukka olisi Raisaa rakastanut, mutta Raisastakin on kasvanut nainen eikä anna ihan jokaisen pojan klopin sinkoilla päällensä. Hukka meinaa olla vähän liian raju rakastaja Raisan mieleen. Raisa kyllä yritti kertoa Hukalle, ett miten leikitään ja ollaan, mut eihän tuo tohottaja vauhdistaan ehtinyt tajuta. Kummasteli vain, ett mittee tuo naikkonen tuossa näpsii. Hukka ei vaan tajunnu, pitäs vissiin käyttää sitä useammin jossain narttulaumassa niin oppis kunnioittamaan niiden omaa tilaa. Ilta oli aika häsellystä, mutta kyllä se Hukka sitten yönsä nukkuikin.

Seuraavana päivänä ei ihan niin kova meno ollu. Hukka joutu vähän pakkolepoon, kun alotettiin Sarin koirien hieronnat. Kaikki muut suljettiin muualle siksi aikaa, ett jokainen saa vuorollaan rauhassa olla hierottavana. Hukka joutu pitkän päivän olemaan omassa huoneessa portin takana, vaikka pääsikin välillä ulkona käymään. Mutta kyllä se Hukka maltto hyvin nukkuakin. Teki ihan hyvää, kun edellinen ilta meni häseltäessä. Hukkakin vaikutti yllättävän tyytyväiseltä järjestelyyn... taisi vielä väsyttää. :-)

Siinähän se päivä tosiaan meni mukavasti koiria hieroessa. Ihan se työstä käy... neljä koiraakin kun putkeen hieroo, niin yllättävän rankkaa on. Hierontojen jälkeen sitten leikittiin hetki Hukkasen kanssa ja pientä koulutustakin oli ilmassa. Otettiin Bondille vähän siedätyshoitoa ja yritettiin kertoa, ett Hukka on ihan vaaraton kaveri eikä se yritä khalifiksi khalifin paikalle (vai miten se meni). Hukkakin siis sai siinä samalla vähän tokoreeniä. Siinäpä se ilta menikin kunnes oli aika rentoutua ja parantaa maailmaa. ;-)

Sunnuntaina lähettiinkin hyvissä ajoin koti kohti ja matkalla pysähdyttiin Kuopiossa mätsärissä. Alkuun Hukka oli kovastikin kiinnostunut muista paikalla olioista ja tarkkaan piti tutkiskella kilpakumppaneita. Eräs tanskandoggi olikin yllättävän jännä tapaus. Hukkaa ihan jänskätti, kun niin iso kaveri tuli vastaan ja alkoi tutkia Hukkasta. Poitsu ihan jäykistyi ja ihmetteli kovasti, ett mikäs tämä näin iso kaveri on laatuaan. Hiljeni Hukkakin liikkeissään siinä vaiheessa. :-D "Järkytyksestään" selvittyään jatkettiin matkaa kehämme laidalle. Levottomuutta oli ilmassa, mutta onneksi ei kauaa mennyt kun Hukka jo malttoi rauhoittua ja makoili paikoillaan tarkkaillen ympäristöä. Muutaman kerran treenasin kehäkäyttäytymistä ennen vuoroamme ja olin tyytyväinen.

Kehässä olikin ihan toinen meininkin... liekkö siellä pyörähtäny juoksuinen narttu vai mikä oli kun Hukka oli kovasti kiinnostunut alustansa hajuista. Seisominen sujui hienosti ja ravi olisi ollut muuten tosi ihanteellista, mutta kun se kirsu viisti maata lähes koko ajan. Eipä siis sijoitusta tällä kertaa. Muuten Hukka kyllä osasi hyvin käyttäytyä kehän ulkopuolella. Jaksoi odottaa vuoroaan ilman piipitystä. Eikä mitenkään liian innokkaasti yrittänyt tunkea jokaisen koiran luo.

Rocky oli viikonlopun kotona isännän kanssa ja hyvin oli menny ukollakin. Lauantaina oli lenkillekin päässyt ja hyvin jaksanut. Eikä ollut pahasti oireillut lenkin jälkeen lonkkiaan. Eniten taitaa nykyään vaivata kireä selkä, joka kaipaisi kovasti hierontaa. Toivon todella että saan ukon tajuamaan sen olevan sille vain hyväksi ja helpottavan oloa.

*****

Tänään käytiin lenkkeilemässä tuolla kylän pinnassa vähän sivistäytymässä. Hukan vetämistä lukuun ottamatta meillä meni tosi hyvin. Ei tarvinnut hävetä poikien takia, kun eivät ruvenneet härveltämään keskellä kylää. Kaupan nurkalta kaarrettiin hiljaisemmille teille (ja kyllä Juankoskellakin voi olla vieläkin hiljaisempaa, kun "keskustasta" poistuu) ;-) Rockyhan se jo arvasi minne mennään ja alkoi vähän jo innostuakia... kohta pääsee vapaaksi. Ja näin kävi, päästiin pikku tielle ja sillon läks... pojat oli irti. 

Vapaana ollessa on hyvä treenata aina lähellä pysymistä ja muutenkin korvien kuuluvuutta. Hukka oikeastaan totteleekin paremmin vapaana, kuin hihnassa. Ja Rockya on vain niin ihana seurata, kun se saa semmosia ilokohtauksia ja hurjistuu välillä. Niin ja loikkii ihan onnessaan sen minkä lonkat antaa. Pojilla oli hauskaa taas ja mikäs sen mukavampaa omistajalle.

Kotiin päästyämme oltiin vielä hetki pihalla ja leikittiin. Rockylle heittelin narulelun pätkää muutaman metrin päähän ja Hukka pääsi revittämään vähän frisbeen perässä. Hukka oppi ottamaan lentävän lautasen kiinni ilmasta. Ja se että mie vielä kehuin sitä siitä kovasti niin lisäsi yritystä. Nyt ollaankin jo aika hyviä. Rocky härvelti narunsa kanssa ympärillä ja oli okein tyytyväinen kun satuin heittämään narun vähän matkan päähän. Rockyn leikki on vähän hallitumpaa kuin Hukan, mutta kyllä tuolla näkyy ihan yhtä hauskaa olevan. On se mukava nähdä, että Rocky tajuaa hiukan itsekin hidastaa vauhtia. Hieno mies!

Lopuksi viel joitakin kuvia piristeeksi. :-)

Rocky nauttii kevätauringosta

Rocky kertoi juuri hyvän vitsin... :-D

Hukka ja frisbee

Oli tarkoitus laittaa enemmänkin kuvia, mutta tietokone alko temppuilla....

To be continued...

2 kommenttia:

  1. Hukan ilme viimeisessä kuvassa friben kanssa on sanalla sanoen autuas (:

    Kiitos vielä kun kyläilitte ja mähmit meidän koirat läpensä! Ai että, kun tulisi näkyiltyä enemmänkin (:

    VastaaPoista
  2. Se on kyllä aika onnessaan, kun saa juosta lautasen perässä. Kesällä vauhti varmaan kovempi, kun ei ole lunta hidastamassa... frisbee kun ehtii tippua jo maahan ennen kun ehtii sen kiinni ottamaan.

    Kiitos kun saatiin taas käydä. Oli kyllä todella mukava viikonloppu. :-) Jospa tästä taas vähän useammin nähtäs, jahka taas työelämään lähtee toivottavasti hyvin pian koulun jälkeen. Sitten ois vähän rahaakin matkustaa taas. :)

    VastaaPoista