torstai 22. joulukuuta 2011

Puuta etsimässä

Tänään meidän ohjelmaan kuului kuusen etsiminen. Joka vuosi tehtävä on yhtä vaikea, vaikka apujoukot ovatkin innolla mukana. Rocky innostuu jo mökille mentäessä, kun tajuaa meidän kääntyvän mökkitielle. Hukka ei vielä tajua ihan niin pitkälle, mutta autosta päästyään osaa kyllä ottaa ilon irti. Rockykin on niin onnessaan mökillä ja vaikka jalkoja jossain vaiheessa alkaakin särkeä, ukko jaksaa kyllä olla riemuissaan. Suurinkaan lonkkavika ei meidän ukkoa pidättele, kun on mökkeilystä kyse. Tosin minä joudun olemaan se inhottava ja tylsä ihminen, joka sitten toppuuttelee Rockyn menoa. Se kun ei mitenkään mukavaa ole nähdä Rocky ihan kipeenäkään, vaikka se mökillä olosta nauttiikin ja sitä on kiva seurata siellä.

Hukalla sen sijaan on lupa mennä ihan täysiä ja väsyttää itsensä loppuun asti. Pienellä suurella pojalla on niin paljon virtaa välillä, että on ihan hyvä saada sekin joskus kunnolla väsytettyä. Ja tämäkin ilta on ollut hyvin rauhallinen. Vaikka kyllähän tuo tuossa yrittääkin leikkiä pienellä kissan pallolla, mutta aika heikolta näyttää. Hukka makaa pitkin pituuttaan lattialla ja yrittää epätoivoisesti jaksaa leikkiä. Nyt se sitten antoi periksi ja taisi nukahtaa.
Rocky ottaa rennosti eikä yritäkkään riehua. Sohva on sen linna. :-)

Mutta siis takaisin puun hakuun.
Päätettiin lähteä kiertämään tonttia ja tutkailla mitä on tarjolla. Monenmoisia kuusia oli metsällä tarjota, mutta silti tuntui ettei mikään ole tarpeeksi hyvä. Eikä noista pojistakaan nyt niin paljon apua ollut. Kuhan härvelsivät ympäriinsä ja nauttivat vapaudestaan.

Pitkään oltiin jo kierrelty ja katseltu, kun ensimmäinen ehdokas löytyi. Se oli ihan kiva, mutta päätettiin vielä katsella lisää. (Puhun monikossa koska iskä oli mukana, minulla ei siis ole jakautunutta persoonaa. ; ) Kierrettiin koko tontti ja pari kivaa löytyi. Loppujen lopuksi löytyi kuitenkin todella hieno ja hyvä kuusi. Pojatkin ihan selvästi tykkäsivät tai niin ainakin uskottelen itselleni. Eihän niitä nimittäin näkyny lähelläkään siinä vaiheessa. Hukan nenukkiin tuli niin paljon mielenkiintoisia hajuja metsässä, ettei se voinut keskyttyä mihinkään tyhmiin puihin. Ja Rockykin vain istuskeli ja seurasi tilannetta vähän kauempaa. Mutta hieno kuusi kuitenkin löytyi, joten onnistunut reissu. : )

Näin siis löysimme puumme ja kuvia olisin mielelläni laittanut, mutta kun on sama pää kesät talvet niin unohdin sitten kameran kotiin. Että näin tällä kertaa. Jospa huomenna saisin joitakin kuviakin tänne taas.

Kaksi yötä jouluun on.... Huomenna kinkku uuniin ja kuuseen koristeet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti