lauantai 31. toukokuuta 2014

Kaukoja ja este

Tänään oltiin melkein reippaita ja päivän laiskottelun jälkeen otettiin vähän pihatottista. Teemana siis kaukot ja este.

Ennen kaukoja otettiin vähän perusasennon etsintää ja hyvinhän se sieltä hahmottui taas. Lopputreenin ajan tulikin varsin mallikkaita perusasentoja ennen ja jälkeen liikesarjan.

Aloitettiin kaukoilla. Maahan Hukka meni varsin innokkaasti ja oli oikein tekevän näköinen. Jätin koiran maahan ja menin reilun viiden metrin päähän. Annoin istu-käskyn käsimerkin kera ja hienosti nousi poika ylös pelkkää etupäätä liikuttaen. Wau! Palkkasin ekan istumisen heti.
Väliin otin ihan vain sivulta maahan ja palkka innokkaasta maahanmenosta.
Sitten otettiin uudestaan kaukoja. Koira sivulle ja maahan, poistuin saman matkan päähän. Istu-käskyllä koira nousi hetimiten istumaan ja odotti jatkoa. Käsky "maa" ja koira laskeutui etupään avulla alas, pylly hienosti paikoillaan. :-) Sitten vielä toinen istu-käsky ja mallikkaasta suorituksesta palkka. Treenin ajatuksena oli myös vahvistaa istu-käskyä, kun se on esteliikkeessäkin isona osana.
Otettiin tuo maa-istu-maa-istu -liikesarja toisenkin kerran ja hienosti Hukka suoriutui taas. Palkaksi palloilua pitkin pihaa. :-)

Esteellä otettiin ensin yli ja istu. Ylimeno oli varma ja Hukka oikein odotti milloin saa luvan lähteä hyppäämään. Koira jäi lähelle estettä ja kääntyi minuun päin. Annoin istu-käskyn ja Hukka napsahti istumaan. Palkkasin heti.
Sitten kokeiltiinkin koko liikesuoritus eli sivulta esteen yli, istu ja takaisin esteen yli sivulle. Hukka teki hienoa työtä ja saikin palloilla taas pitkin pihaa useamman kerran.
Innosta hihkuen otin vielä toisenkin kokonaisen suorituksen ja taas meni niin hienosti ettei sitä voinut palkata vähemmin kuin heittelemällä tennispalloa pitkin tannerta. Pätevä poika! <3
Tokihan koira jää istumaan inhottavan lähelle estettä, mutta kyllä se yli pääsee. Yritetään sitä etäisyyttä siihen hiukan saada, mutta en panikoi vaikka ei ihan heinäkuun alkuun vielä onnistuisi.

Koirasta huomasi koko treenin ajan kuinka innolla se suoritti liikkeet, kun ne ovat varmentuneet Hukalle ja se selvästi nyt tietää mitä siltä pyydetään.

Että semmoinen. Kyllä se kummasti näköjään piristää pilvisen sadetta uhkaavan päivän jälkeen kun illalla aurinkokin näyttäytyi. Saa edes pienet treenit aikaan. Eikä sitä minusta tämän enempää aina tarvitsekaan. Ainakin jäi hyvä mieli niin itselle kuin selvästi koirallekin. Olisi voinut vielä tehdä jotain... siihen on hyvä lopettaa.

Sama pätee myös tähän kirjoittamiseen. Paras lopettaa kun vielä intoa piisaa niin ei tarvitse väkisin näpytellä kirjainta toisen perään.

Hyvää kesäkuun alkua ja joillekin myös mukavaa kesäloman alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti