sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Treeni-intoa

Tänään oli kyllä aivan mahtavat treenit meillä Hukan kans. Ei tosin täydelliset, mutta silti jäi kyllä niin hyvä mieli ettei paremmasta väliä.

Ihan ekaksi harjoiteltiin taas luoksepäästävyyttä: Hukka malttoi hienosti istua sivulla ja piti jopa kontaktia välillä tosi hyvinkin. Kun tarkastaja saapui meidän kohdalle, Hukka pysyi sivulla ja antoi katsoa hampaat hyvin. Aina se kyllä on antanut itseään hyvin tutkia. Joskus se on tehnyt sitä, että nousee seisomaan kun tarkastaja tulee, mutta tänään ei noussut. Pisteet siitä. :-)

Sitten oli pieni paikalla makuu vuorossa, kun minä sain toimia tarkastajana ja kävin tutkimassa yhden koiran hampaat ja silittelin sitä hetken. Hukka pysyi maassa ja oli jopa aika rauhallisen oloinen. Ei vinkunut tai ollut muutenkaan lähtökuopissa koko aikaa.

Sitten päästiin kunnolla tekemään, kun otettiin seuraamista koko porukalla (me ja 4 muuta). Tässä vaiheessa Hukka oli vähän omissa maailmoissaan ja haisteli ympärilleen. Sain paljon käskeä ja houkutella ennen kuin kontakti sitten vihdoin alkoi löytyä. Kyllä se onneksi sitten löytymisen jälkeen pysyikin aikas hyvin tämän harjoituksen loppuun asti.

Seuraavana otettiin ryhmässä paikalla oloa. Käskin Hukan maahan ja menin noin 10 metrin päähän koirasta. Hyvin poika malttoi olla eikä näyttänytkään siltä, että olisi lähdössä minnekään. Aikaa ei tosin mennyt kuin ehkä vajaa minuutti, mutta olipahan ainakin onnistunut suoritus.

Luoksetulossa Hukka yllätti. Tämä on ollut alusta lähtien vahva liike meillä, mutta tällä kertaa poitsu nousi seisomaan vähän ennen kuin olin päässyt haluamani matkan päähän. Perään se ei lähtenyt, nousi vain seisomaan. Käskin tietysti Hukan takaisin istumaan ja tällä kertaa pääsin niin pitkälle kuin halusin. Kutsuin ja luoksetulo oli täydellinen. Sivulle tulokin oli hieno ja suorassa.
Tuohon suoruuteen ollaan nyt kiinnitetty enemmän huomiota, kun meille mainittiin muutama päivä sitten, että koira on vinossa välillä. Olenkin nyt tarkkaan seurannut sivulla oloa ja muistanut korjauttaa liian vinot asennot.

Yksilöseuraaminen meni todella hyvin. Kontakti pysyi aivan loistavasti ja Hukalla kuulemma oli selvästi innokas asenne tekemiseen. Siitä kuulemma huomasi, että se piti tehtävästään. Tämä oli hyvä kuulla! Hienoa jos tekemisen ilo löytyy pikku hiljaa, koska aiemmin (syksyllä) Hukka on ollut seuraamisessa ihan omissa oloissaan ja haahuillut ihan muuta. Ja se on vain kävellyt vierellä, mutta ollut hyvinkin passiivinen seuratessa. Nyt ollaan vissiin vihdoinkin menemässä siihen suuntaan, että koira ja tietysti (ja ennen kaikkea) omistajakin tykkää tehdä tätä hommaa. Ainut miinus seuraamisessa oli liikkestä maahanmeno, jossa Hukka epäröi eikä mennyt ekalla käskyllä maahan. Se kyllä pysähtyi, mutta maahan mentiin vasta toisella käskyllä käsimerkin avustamana. Muuten olin kyllä tyytyväinen. Käännöksetkin meni just eikä melkein. :-)

Kun muutkin saivat yksilöseuraamista niin me otettiin Hukan kans vähän pidempi paikalla olo-harjotus. Hukka pysyi todella hyvin maassa ja se oli rauhallisen tarkkaavainen. Kaikki meni tosi hyvin siihen asti kunnes ajattelin käydä antamassa sille välipalkan. Sen jälkeen Hukka nousi pari kertaa seisomaan, mutta näiden korjausten jälkeen se taas malttoi olla hienosti aloillaan.
Paikkamakuuta pitää nyt reenailla ihan ilman muita juttuja. Tässä onkin nyt aikaa reenailla yksin, kun seuraavat ryhmätreenit näillä näkymin olisi vasta muutaman viikon päästä ellei saa pientä porukkaa kasaan jossain välissä. :-)

Hyvin me ollaan nyt muistettu reenailla ihan keskenämme. Nyt voidaan estettäkin treenata kun nikkaroin meille oman esteen tuossa noin viikko sitten. Pari kertaa ollaan jo kokeiltu ja ihan ok on menny. Este on vielä niin outo juttu Hukalle, ett sen kanssa pitää vielä aikalailla tehdä hommia. Mutta kyllä tää tästä, pikku hiljaa. Kapulankin kans voidaan nyt kunnolla harjotella, kun ostin kunnollisen palikan. Isompaa kapulaa Hukka ei niin järsikään, kun kantaa sitä. Pienempää ja kevyempää kapulaa se tahtoo ruveta jälttämään kesken kantamisen. Vielä pitäsi se saada innostumaan tuosta palikasta vähän paremmin. Vähän on vielä varovaisuutta havaittavissa kapulan kans.

Että tämmöstä meille. Edistymistä ja ahaa-elämyksiä! Katsotaan mitä seuraavat treenit tuo tullessaan... tuskin maltan odottaa. :-)

Hyvää kevään alkua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti